MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

CMK Gelderland

Leerlingen die meedoen met kunst en cultuur zoals muziek, dans, beeldende kunst, theater, hiphop en erfgoed worden creatiever en groeien, persoonlijk en sociaal. Daarom moet kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma op school worden. Dat is het doel van Cultuureducatie met Kwaliteit, een programma van het Ministerie van OCW, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het LKCA, gefinancierd door provincie en het rijk.

Cultuureducatie met Kwaliteit

 

Cultuur Oost rolt de regeling CMK uit in Gelderland, samen met cultuurpunten, gemeenten, kunstvakdocenten en culturele aanbieders. CMK startte in 2013 voor een periode van vier jaar. Daarop volgde een tweede periode en momenteel loopt de derde periode tot en met 2024. Alle scholen in Gelderland kunnen meedoen. Scholen in de gemeenten Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen doen mee via het CMK-programma in hun eigen stad.

Deelnemende scholen in Gelderland

De culturele kaart Gelderland laat zien welke scholen deelnemen aan CMK (m.u.v. de vier grote steden Apeldoorn, Arnhem, Ede, Nijmegen).   

CMK 2021-2024 werkt aan: 

  • Goede kunst- en cultuurlessen voor scholen, gemaakt door kunstvakdocenten en culturele aanbieders uit de omgeving, passend bij het lesaanbod en beleid van de school.  
  • Cultuureducatie voor scholen uit een cultuurarme omgeving of met een achterstandsscore. 
  • Deskundigheidsbevordering van leerkrachten en educatief medewerkers. 
  • Kennisdeling, zowel lokaal als regionaal. 
  • Doorstroming naar buitenschools kunst- en cultuuraanbod, om zo iedereen de kans te geven om te genieten van kunst en cultuur. 

CMK downloads en inspiratie

#Cultuureducatie#CMK
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief