MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Retourtje Cultuur Gelderland

Als basisschool wil je je leerlingen graag kennis laten maken met een zo breed mogelijk cultuuraanbod. Het bezoeken aan een theater hoort daar natuurlijk bij. Maar hoe regel je dat als het theater niet om de hoek zit? Dankzij Retourtje Cultuur Gelderland van Cultuur Oost, in opdracht van de provincie en samen met Gelderse cultuurpunten, kunnen basisschoolleerlingen dit meemaken. De regeling zorgt ervoor dat scholen in Gelderland makkelijker naar een dans-, toneel- of muziekvoorstelling in het theater kunnen.

In Gelderland zijn gezelschappen met een breed en verrassend aanbod, waaronder Introdans, Maanlanders, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Theater a/d Rijn, Theater Oostpool, het Theaterschip en Theater Sonnevanck die met Retourtje Cultuur bezocht kunnen worden.

"Voor ons als leerkracht is het al prachtig dat zulk soort dingen opgezet worden, want zo kom je op een voor ons hele behapbare manier met de kinderen bij een voorstelling."

Basisschool De Vennegotte

Retourtje Cultuur maakt een bezoek aan het theater mogelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland.

Hoe werkt het?

Scholen kunnen zelf meedoen of via een lokaal cultuurpunt. Via Retourtje Cultuur zoekt de school zelf of samen met het cultuurpunt een passende voorstelling uit. We regelen vervolgens het vervoer met korting en stemmen de praktische zaken af. Scholen betalen nog maar 2 euro per leerling en begeleider voor het vervoer.  

Het aanbod

Het Netwerk Jeugdpodiumkunsten Gelderland heeft een overzicht gemaakt van de voorstellingen die gaan spelen in het komend seizoen 2023-2024. Het aanbod waarvoor bussen ingezet kunnen worden is gemarkeerd met een Boek met Retourtje Cultuur logo.

Let op: ‘Robin Hood’ en ‘Gullivers Reizen’ van Theater Sonnevanck zijn uitverkocht voor 2023-2024 en ‘Blote Konten ‘van theatergroep Kwatta zal niet worden gespeeld van sep-nov 2023.

Aanbod voor po onderbouw       

Aanbod voor po bovenbouw       

Ook van de schoolvoorstellingen voor het VO is een overzicht gemaakt. De regeling Retourtje Cultuur Gelderland is alleen voor het basisonderwijs dus kan bij deze voorstellingen geen aanvraag gedaan worden voor een bijdrage.

Aanbod voor het voortgezet onderwijs       

Inschrijven

Heb je als basisschool of namens een basisschool voor het schooljaar 2022-2023 of 2023-2024 kaarten gereserveerd voor een voorstelling van Introdans, Theater Sonnevanck of Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel? Dan kun je je inschrijven voor Retourtje Cultuur Gelderland. 

inschrijven

Facturatie

Het cultuurpunt of de school die de busrit heeft aangevraagd ontvangt en betaalt de factuur van de busmaatschappij. Het cultuurpunt of de school maakt een nieuwe factuur van dat bedrag minus 2 euro eigen bijdrage per leerling een stuurt deze naar Cultuur Oost via [email protected] o.v.v. Retourtje Cultuur KDR 2015.

Voorwaarden Retourtje Cultuur Gelderland

  • In het schooljaar 2023/2024 is Retourtje Gelderland alleen van toepassing op voorstellingen van Introdans, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck.
  • Retourtje Cultuur is alleen beschikbaar voor het basisonderwijs.
  • Meld je uiterlijk 8 weken voor de voorstelling aan voor Retourtje Cultuur Gelderland. Dan is de kans groot dat er bussen beschikbaar zijn.
  • De eigen bijdrage van de school bedraagt €2 euro per leerling/begeleider per rit.
  • Voor de voorstellingen geldt: vol=vol.
  • Retourtje Cultuur Gelderland levert enkel een financiële bijdrage voor het busvervoer, niet voor de toegangskaartjes van de voorstelling.
  • Annuleren tot 6 weken voor aanvang voorstelling is kosteloos. Voor annulering op kortere termijn worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden per individuele aanmelding berekend. Opgaaf van reden is noodzakelijk om te kunnen annuleren.

Retourtje Cultuur Gelderland wordt uitgevoerd door Cultuur Oost in opdracht van provincie Gelderland en is tot stand gekomen in samenwerking met de Gelderse cultuurpunten en het Netwerk Jeugdpodiumkunsten.

Retourtje-Cultuur-websitebanner-400x1000.jpg

#Cultuureducatie#cultuurpunten
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief