MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Retourtje Cultuur Gelderland eindelijk van start

Op 15 september ging Retourtje Cultuur Gelderland eindelijk officieel van start na noodgedwongen uitstel van een jaar. Leerlingen van verschillende basisscholen uit Lochem zijn met de bus van hun school naar Kulturhus ’t Kruispunt in Laren gebracht om de voorstelling Hans en Grietje van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Nederlandse Reisopera te bezoeken.

Meer dan 800 basisschoolleerlingen bezoeken deze week het theater

Later in de week hebben ook basisscholen uit onder andere Eefde, Gorssel en Zutphen van de voorstelling kunnen genieten door inzet van Muzehof Centrum voor de Kunsten. Retourtje Cultuur maakt bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland. Daarbij worden de geldende COVID-maatregelen nageleefd.

Hans en Grietje (4+) door  Phion en Nederlandse Reisopera Een sprookje met een moderne twist, geïnspireerd op de beroemde opera van Humperdinck en met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes.

Wat is Retourtje Cultuur Gelderland

Met een hele klas een voorstelling bezoeken in een theater is niet in een handomdraai geregeld. Vervoer is duur en kost veel regelwerk net als het vinden van een voorstelling die het best past bij de leerlingen. Retourtje Cultuur Gelderland maakt een bezoek aan het theater toegankelijk voor alle basisschoolkinderen in Gelderland door te bemiddelen tussen de vraag van de scholen en het aanbod van de professionele instellingen Introdans, Kwatta en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Het regelwerk met vervoersaanbieders wordt uit handen genomen en er geldt een financiële bijdrage waardoor het vervoer van en naar de voorstelling maar €2 per leerling kost.

Retourtje Cultuur Gelderland stond al geruime tijd in de startblokken als gevolg van de coronacrisis. Onder de huidige coronamaatregelen kunnen basisscholen uit Gelderland eindelijk van dit culturele aanbod gebruik maken.

“Ik hoop van harte dat veel kinderen op deze mooie manier kennis maken met Gelderse voorstellingen, in welke vorm dan ook. En dat hun omgeving ziet wat cultuur met jeugd kan doen. Zodat na deze kennismaking een volgend bezoek aan het theater een stuk logischer wordt.”

Cultuurgedeputeerde Peter Drenth

Hans-en-Grietje-fotoYkeRuessink-B.jpg

#Cultuureducatie#cultuurpunten#schoolvoorstellingen

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief