MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Advies & beleid

Kunnen kunst en cultuur antwoorden geven op maatschappelijke vragen? Hoe zorg ik ervoor dat de leerlingen uit mijn gemeente goed cultuuronderwijs krijgen? Hoe laat ik culturele en maatschappelijke organisaties in de buurt beter samenwerken? Onze adviseurs delen hun kennis en ervaring graag om antwoord te geven op dit soort vragen. We zijn er voor gemeenten, het culturele veld, scholen en maatschappelijke partners. We werken mee aan nota’s of plannen en helpen om samenwerkingen vast te leggen in convenanten. Altijd vanuit het verhaal van de plek waar we op dat moment werken en zonder ons te beperken tot een enkel domein.
“Cultuurbeleid geeft houvast om als gemeente regie te kunnen voeren vanuit haar stimulerende rol op het realiseren van gemeentelijke doelstellingen.”

Grethe van 't Foort, Gemeente Maasdriel 

KUNSTwerkt

 

Schuren, silo’s en stallen veranderen in kunstwerken tijdens de Silo Art Tour in de Achterhoek. Een voorbeeld van hoe kunstenaars en bedrijven en Cultuur Oost samenwerkten om unieke verhalen opnieuw tot leven te brengen. Ook andere organisaties en overheden willen nieuwe dingen ontdekken, zichzelf op een andere manier laten zien, frisse antwoorden krijgen op oude vragen. Cultuur Oost zet hiervoor de creatieve denkkracht van kunstenaars in. Samen met de innovatieve kracht van ondernemers een gouden combinatie. Deze samenwerking tussen bedrijven en kunstenaars en de bemiddeling van Cultuur Oost noemen we KUNSTwerkt

Regionale werkwijze

 

Onze adviseurs werken in vier regioteams: Achterhoek, Regio 025, Rivierenland en Veluwe. Elke adviseur heeft een eigen specialisme. Zo kunnen we recht doen aan de verschillende verhalen en vragen van de regio’s.

#Advies & beleid

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief