MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2024

Op zondag 21 april zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2024 in Poppodium Doornroosje in Nijmegen bekendgemaakt. Meer dan 65 jongeren tussen de 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. Daarbij werden ze aangemoedigd door een enthousiast publiek en beoordeeld door een professionele jury. De eersteprijswinnaars van de voorronde stromen door naar het landelijke Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni in de Melkweg en INN in Amsterdam. 

Kunstbende is veel meer dan een provinciale en een landelijke wedstrijd; het is de online én offline community voor jonge makers van 13 t/m 19 jaar. Via tutorials en workshops leren jongeren nieuwe skills en er is een prikbord waar oproepjes geplaatst kunnen worden voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden of videoclipmakers. Lees meer over Kunstbende op www.kunstbende.nl

Aftermovie

Winnaars

De winnaars kregen mooie jurycommentaren. De jury over Zavina, eersteprijswinnaar in de categorie DJ: "Deze dj begon te draaien en wij dachten alle drie, dit is gewoon een superster in the making." Over de winnaar Vera, categorie Theater: "De kracht zit 'm in de keuze om je te laten bekijken in al je kwetsbaarheid." En over Skyler Lalieu, winnaar Taal: "In jouw prozagedicht speel je inventief met tijd en laat je werelden zien die ons onbekend zijn, waarmee je een uniek geluid laat horen."   

Winnaars Bboy Philan (2), Kim & Julia (1), Michelle (3)_Dans_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

DANS  1e prijs: Julia en Kim, 16 en 15 jaar (Nunspeet en Hulshorst) 2e prijs: Bboy Philan, 13 jaar (Weurt) 3e prijs: Michelle, 13 jaar (Arnhem)

Winnaars Liam Bjorn (2), Zavina (1), Shano (3)DJ_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

DJ 1e prijs: Zavina, 19 jaar (Zutphen) 2e prijs: Liam Bjorn, 16 jaar ( Bemmel) 3e prijs: Shano, 18 jaar (Arnhem)

Winnaars Silke (2), Lotte Amie (1), Aisyah (3)Expo_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

EXPO 1e prijs: Lotte Amie, 19 jaar (Heerde) 2e prijs: Silke, 18 jaar (Arnhem) 3e prijs: Aisyah, 16 jaar (Tiel)

Winnaar Samuel Film_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

FILM 1e prijs: Samuel Nagtegaal, 18 jaar (Eefde) 

Winnaars C_Muziek_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

MUZIEK 1e prijs: The Dreamer, 16 jaar (Ede) 2e prijs: Snowonasphalt, 19 jaar (Wageningen) 3e prijs: Riverr, 15 jaar (Nijmegen)

Winnaar Skyler Lalieu Taal_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

TAAL  1e prijs: Skyler Lalieu, 16 jaar (Tiel)

Winnaar Vera Theater_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

THEATER 1e prijs: Vera, 18 jaar (Ermelo)

Winnaarsfoto_KB Gelderland 2024_watermerk©Bram Versteeg.jpg

Winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2024 foto's: Bram Versteeg

Van voorronde naar finale

Tijdens de voorronde lieten Gelderse makers zien wat zij in huis hebben en is gestreden om een plekje op de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni 2024 in de Melkweg en INN in Amsterdam. De nummers 1 per categorie stromen door naar de landelijke finale om Gelderland te vertegenwoordigen. 

Winnaars in de pers

Artikel Gelderlander: Wynonna (16) uit Ede treedt op in De Melkweg in Amsterdam: ‘Het is een droom die uitkomt’

Ede stad: Edese muzikant (16) wint regionale voorronde Kunstbende 2024

Loco Media: Julia (16) en Kim (15) winnen voorronde Kunstbende Gelderland in categorie Dans

Contact Zutphen Warnsveld: Zutphense Zavina (19) wint voorronde Kunstbende Gelderland als dj

Lokaal Gelderland: Eefdenaar Samuel Nagtegaal(18) winnaar in de categorie Film voorronde Kunstbende Gelderland

Join de KLUB!

In 2024 wil Kunstbende nog meer jongeren in Nederland stimuleren hun creatieve skills te ontwikkelen. Denk aan content maken, dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Het plezier staat voorop; Kunstbende biedt een veilige omgeving met een clubgevoel waarin jongeren zonder druk samen kunnen creëren. Het aanbod is toegankelijk, gratis en divers, zodat zoveel mogelijk jongeren er gebruik van kunnen maken.

Projecten

Niet alleen tijdens memberdagen, maar ook online kunnen jongeren praten over hun werk met anderen. Via hun profiel kunnen ze projecten uploaden en daarop feedback krijgen van andere members. Als ze hun projecten op openbaar zetten, kunnen ze hun profiel gebruiken als portfolio. Zoeken ze specifiek iemand om mee samen te werken, dan kunnen ze een berichtje achterlaten op het Prikbord. De mensen die zij online leren kennen, kunnen ze dan weer ontmoeten tijdens de offline events van Kunstbende.

Persoonlijke coach

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 19 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakt de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Vier Gelderse winnaars in de landelijke Finale 2023

Vier Gelderse jonge makers zijn in de prijzen gevallen tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Melkweg en Lovelee in Amsterdam op 30 september 2023. In de categorie Expo veroverde Gelderland de eerste plek, in de categorieën Fashion en DJ de tweede en in de categorie Theater werd Gelderland derde.

Tristan de Haas, 17 jaar uit Acquoy won de eerste prijs in de categorie Expo met zijn installatie Je smelt vast over zwaarte en verwachtingen van onze jeugd. De jury over zijn werk: “het is hedendaags, een relevant thema dat aanspreekt en het sculptuur is stressvol op een goede manier.” Mare (19 jaar) behaalde de tweede prijs in de categorie Fashion met het werk Afrofuturisme: een collectie van kleding gebaseerd op de fantasie van afrofuturisme. Naces (18 jaar) werd tweede in de categorie DJ met een energieke drum en bass set. De jury vindt zijn muziek technisch hoogstaand met sophisticated grooves en sounddesign. “Naces weet een complexe sound toegankelijk te maken." Qinn en Amy, beiden 17 jaar uit Eefde wonnen in de categorie Theater de derde prijs met hun voorstelling Worden kleine meisjes wel groot? waarin ze op zoek gaan naar zichzelf.

Liselot Peerenboom is regio-coördinator Kunstbende Gelderland en werft en begeleidt de Gelderse deelnemers: “Kunstbende is vaak de eerste plek voor jonge makers om met hun eigen gemaakte werk naar buiten te treden en dat te delen met het grote publiek. Mooi om te zien wat een enorme groei de makers in korte tijd doormaken. Ik ben trotser dan trots.”

Stageplaats Marketing & Communicatie/ Eventmanagement

Kunstbende is actief in alle provincies van Nederland. Vanuit Arnhem coördineert Kunstbende Gelderland het jaarlijkse voor- en natraject, bestaande uit coachingsworkshops met professionele coaches, de provinciale voorronde op een groot podium, optredens op festivals en podia voor deelnemers én samenwerkingen met lokale partijen en scholen. De regiocoördinator schakelt elk jaar de hulp in van stagiaires op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Want stagiaires staan dicht bij de doelgroep en hebben vaak juist vernieuwende ideeën. We zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair Marketing & Communicatie/ Eventmanagement. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op door je motivatie en CV op je eigen manier vóór za 25 mei 2024 door te sturen.

Lees meer

#Jongerencultuur#Kunstbende
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief