MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Kunstbende 2024

De winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2024 streden op zaterdag 29 juni in de Melkweg en INN in Amsterdam tijdens het landelijke Kunstbende Young Creators Festival om de felbegeerde Kunstbende Awards. Daarbij werden ze aangemoedigd door een enthousiast publiek en beoordeeld door een professionele jury. Julia en Kim hebben in de categorie Dans de tweede prijs behaald!

Tweede prijs voor Julia en Kim

Julia en Kim ontmoetten elkaar bij Idance in Nunspeet, waar ze al een aantal jaar dansen en een dansduo zijn geworden. Het idee om mee te doen aan Kunstbende kwam van hun coach Tess. Ze hebben met de dansgroep al ervaring op het grote podium opgedaan bij de deelname aan Holland's Got Talent. Julia en Kim: “Ons dansteam, vrienden en familie gingen allemaal mee naar Amsterdam om ons te supporten bij de landelijke finale van Kunstbende. Een tweede plaats hadden we echt niet verwacht! Met zoveel verschillende dansstijlen tijdens de finale is het namelijk heel moeilijk vergelijken." De jury van Kunstbende noemde het optreden van Julia en Kim een compleet concept en een hele mooie uitvoering daarvan.

Kunstbende is veel meer dan een provinciale en een landelijke wedstrijd; het is de online én offline community voor jonge makers van 13 t/m 19 jaar. Via tutorials en workshops leren jongeren nieuwe skills en er is een prikbord waar oproepjes geplaatst kunnen worden voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden of videoclipmakers. Komend seizoen is de Gelderse voorronde van Kunstbende gepland op zondag 13 april 2025 in Doornroosje Nijmegen. Lees meer over Kunstbende op www.kunstbende.nl

Dans_Gelderland_Kim en Julia_©Bram Versteeg-web.jpeg

Julia en Kim behaalden in de categorie Dans de tweede prijs tijdens het landelijke Kunstbende Young Creators Festival. (foto: Bram Versteeg)

Aftermovie Kunstbende Young Creators Festival 2024

Aftermovie Gelderse Voorronde 2024

Winnaars

De winnaars kregen mooie jurycommentaren. De jury over Zavina, eersteprijswinnaar in de categorie DJ: "Deze dj begon te draaien en wij dachten alle drie, dit is gewoon een superster in the making." Over de winnaar Vera, categorie Theater: "De kracht zit 'm in de keuze om je te laten bekijken in al je kwetsbaarheid." En over Skyler Lalieu, winnaar Taal: "In jouw prozagedicht speel je inventief met tijd en laat je werelden zien die ons onbekend zijn, waarmee je een uniek geluid laat horen."   

Winnaars Bboy Philan (2), Kim & Julia (1), Michelle (3)_Dans_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

DANS  1e prijs: Julia en Kim, 16 en 15 jaar (Nunspeet en Hulshorst) 2e prijs: Bboy Philan, 13 jaar (Weurt) 3e prijs: Michelle, 13 jaar (Arnhem)

Winnaars Liam Bjorn (2), Zavina (1), Shano (3)DJ_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

DJ 1e prijs: Zavina, 19 jaar (Zutphen) 2e prijs: Liam Bjorn, 16 jaar ( Bemmel) 3e prijs: Shano, 18 jaar (Arnhem)

Winnaars Silke (2), Lotte Amie (1), Aisyah (3)Expo_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

EXPO 1e prijs: Lotte Amie, 19 jaar (Heerde) 2e prijs: Silke, 18 jaar (Arnhem) 3e prijs: Aisyah, 16 jaar (Tiel)

Winnaar Samuel Film_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

FILM 1e prijs: Samuel Nagtegaal, 18 jaar (Eefde) 

Winnaars C_Muziek_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

MUZIEK 1e prijs: The Dreamer, 16 jaar (Ede) 2e prijs: Snowonasphalt, 19 jaar (Wageningen) 3e prijs: Riverr, 15 jaar (Nijmegen)

Winnaar Skyler Lalieu Taal_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

TAAL  1e prijs: Skyler Lalieu, 16 jaar (Tiel)

Winnaar Vera Theater_Gelderland_©Bram Versteeg.jpg

THEATER 1e prijs: Vera, 18 jaar (Ermelo)

Winnaarsfoto_KB Gelderland 2024_watermerk©Bram Versteeg.jpg

Winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2024 foto's: Bram Versteeg

Van voorronde naar finale

Tijdens de voorronde lieten Gelderse makers zien wat zij in huis hebben en is gestreden om een plekje op de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni 2024 in de Melkweg en INN in Amsterdam. De nummers 1 per categorie stromen door naar de landelijke finale om Gelderland te vertegenwoordigen. 

Winnaars in de pers

Artikel Gelderlander: Wynonna (16) uit Ede treedt op in De Melkweg in Amsterdam: ‘Het is een droom die uitkomt’

Ede stad: Edese muzikant (16) wint regionale voorronde Kunstbende 2024

Loco Media: Julia (16) en Kim (15) winnen voorronde Kunstbende Gelderland in categorie Dans

Contact Zutphen Warnsveld: Zutphense Zavina (19) wint voorronde Kunstbende Gelderland als dj

Lokaal Gelderland: Eefdenaar Samuel Nagtegaal(18) winnaar in de categorie Film voorronde Kunstbende Gelderland

Join de KLUB!

In 2024 wil Kunstbende nog meer jongeren in Nederland stimuleren hun creatieve skills te ontwikkelen. Denk aan content maken, dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Het plezier staat voorop; Kunstbende biedt een veilige omgeving met een clubgevoel waarin jongeren zonder druk samen kunnen creëren. Het aanbod is toegankelijk, gratis en divers, zodat zoveel mogelijk jongeren er gebruik van kunnen maken.

Projecten

Niet alleen tijdens memberdagen, maar ook online kunnen jongeren praten over hun werk met anderen. Via hun profiel kunnen ze projecten uploaden en daarop feedback krijgen van andere members. Als ze hun projecten op openbaar zetten, kunnen ze hun profiel gebruiken als portfolio. Zoeken ze specifiek iemand om mee samen te werken, dan kunnen ze een berichtje achterlaten op het Prikbord. De mensen die zij online leren kennen, kunnen ze dan weer ontmoeten tijdens de offline events van Kunstbende.

Persoonlijke coach

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 19 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakt de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

#Jongerencultuur#Kunstbende
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief