MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Kunstbende

Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

Join de KLUB!

In 2022-2023 wil Kunstbende nog meer jongeren in Nederland stimuleren hun creatieve skills te ontwikkelen. Denk aan content maken, dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Het plezier staat voorop; Kunstbende biedt een veilige omgeving met een clubgevoel waarin jongeren zonder druk samen kunnen creëren. Het aanbod is toegankelijk, gratis en divers, zodat zoveel mogelijk jongeren er gebruik van kunnen maken.

Projecten

Niet alleen tijdens memberdagen, maar ook online kunnen jongeren praten over hun werk met anderen. Via hun profiel kunnen ze projecten uploaden en daarop feedback krijgen van andere members. Als ze hun projecten op openbaar zetten, kunnen ze hun profiel gebruiken als portfolio. Zoeken ze specifiek iemand om mee samen te werken, dan kunnen ze een berichtje achterlaten op het Prikbord. De mensen die zij online leren kennen, kunnen ze dan weer ontmoeten tijdens de offline events van Kunstbende.

Persoonlijke coach

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 19 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Gelderse winnaars 2022

Aan de grande finale van Kunstbende tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 26 juni 2022 namen 144 creators deel. De Nijmeegse Lauw (18 jaar) won de eerste prijs in de categorie Fashion met de act ‘Buiten spelen’. Ook de 18-jarige Lars uit Ubbergen eindigde helemaal bovenaan in de categorie Theater met het theaterstuk ‘Sexy Tussenin’. Chen Hartink (18 jaar) uit Brummen werd tweede in de categorie Dans met zijn dans ‘Serenity’.

De Gelderse Voorronde 2023 is op zondag 25 juni gepland.

#Jongerencultuur
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief