MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

De Kunstbende Take Over

Kunstbende is al ruim 30 jaar hét creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar én iedereen die op de middelbare school zit. Bij Kunstbende kunnen jongeren landelijk workshops en masterclasses volgen in maar liefst negen kunstcategorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Binnen elke categorie is ook een kunstcoach beschikbaar. De kennismaking met wat Kunstbende allemaal te bieden heeft begint steeds vaker op school.

Hét creatieve platform voor jongeren

De members van Kunstbende kunnen bij de coaches twee keer een halfuur coaching aanvragen. Zo kunnen de jonge makers geheel zelfstandig hun talentontwikkelingstraject samenstellen en personaliseren. Bovendien is Kunstbende een mooie plek om andere makers te treffen. Op de website van Kunstbende is een prikbord te vinden. Hier kunnen members een oproep plaatsen wanneer zij iemand zoeken om mee samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan een DJ die een fotograaf of videograaf zoekt voor vette foto’s of misschien wel een aftermovie.

Wanneer de members zich zeker genoeg voelen om het podium op te gaan, kan Kunstbende hen dat ook nog bieden. Jonge makers kunnen zich opgeven voor de Voorronde van het wedstrijdtraject in hun eigen provincie. De winnaars hiervan stromen door naar de landelijke Finale. Uit deze finale komt natuurlijk ook een winnaar naar voren die toffe prijzen ontvangt. Denk aan een talentontwikkelingstraject, een optreden op een groot podium en natuurlijk een goede start van misschien wel een toekomstige carrière.

‘Help, ik heb creatief talent in mijn klas! Wat nu?’

Voor veel docenten is dit een herkenbare vraag. Wil je jouw leerlingen doorverwijzen naar een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, andere makers kunnen ontmoeten of het podium op kunnen? Check dan Kunstbende en vraag een docenten-envelop aan bij Kunstbende Gelderland. Deze envelop is gevuld met stickers, flyers, pennen, online lessen en posters. Maak korte metten met de onbenutte kansen van je leerlingen! Interesse? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Kunstbende-takeover-C.jpg

De docenten-envelop is gevuld met stickers, flyers, pennen, online lessen en posters.

Kunstbende Take Over

Kunstbende wil dat alle jongeren eruit kunnen halen wie erin zit. En waar bereik je jongeren beter dan op school? Daarom komen we graag langs om het een en ander te vertellen over Kunstbende. Dit doen we door als team Kunstbende Gelderland de pauze over te nemen met een toffe act. Denk bijvoorbeeld aan een DJ. Deze DJ is ambassadeur of member van Kunstbende.

’s Ochtends komen wij, Liselot en Sam, aan met al het materiaal dat nodig is voor de take-over. Van flyers en stickers tot aan een draaitafel met tien verschillende kabels. ‘Sam, wil jij binnen even vragen of ze het karretje al klaar hebben staan?’  Na het ontvangst en een kopje koffie begint het opbouwen. De banners worden omhoog getrokken, de vlaggetjes worden op sierlijke wijze opgehangen en de draaitafel wordt geïnstalleerd. Liselot rijdt tussendoor nog snel naar het station om de DJ op te halen die ook onderdeel is van de ochtend.

Een half uur voordat de pauze begint staat alles klaar. De bel die afgaat als teken van de start van de pauze is ook het startsein voor onze DJ. Die begint uit het niets met draaien. Geen aankondiging en geen afkondiging. Dit om echt het effect van een overname te creëren. Tijdens de pauze lopen wij rond om leerlingen aan te spreken en hun vragen te beantwoorden. Van de vraag ‘Wie zijn jullie eigenlijk?’ tot ‘Waar en hoe kan ik me aanmelden bij Kunstbende?’ Als de bel gaat aan het eind van de pauze is dit ook het teken voor onze DJ om te stoppen met draaien. Alle leerlingen gaan weer naar de klaslokalen en wij ruimen onze apparatuur op en maken ons klaar voor de klassentour.

‘Ik deed twee jaar geleden mee aan Kunstbende in de categorie DJ. Nu is het mijn vaste baan geworden. Ik draai wekelijks op verschillende gigs, denk aan clubs, verjaardagen, festivals en evenementen. Ook ben ik DJ van Bens. Je kan hem kennen van zijn nieuwe hit ‘Spinnin’ samen met Connor Price.’

Esma Zavina

De klassentour

Na de pauze houdt Kunstbende Gelderland een klassentour. We gaan langs verschillende klassen om nog kort iets te vertellen over wie Kunstbende is, wat Kunstbende nou eigenlijk precies doet en wat Kunstbende voor jonge makers kan betekenen. ‘Sam heb jij de klassenlijst? Heb je helder langs welke klassen je kan gaan? Weet je ook waar je de lokalen kan vinden? Oké top, heel veel succes!

Tijdens de tour nemen we een ambassadeur mee om over Kunstbende te vertellen vanuit het perspectief van een deelnemer. Echte verhalen doen vaak meer dan een verkooppraatje. Ook een gezicht bij een verhaal maakt het realistisch waardoor de jonge makers het gevoel kunnen krijgen dat iets dus ook echt haalbaar is. De leerlingen krijgen nogmaals de kans om vragen te stellen.

Kunstbende-takeover-B.jpg

Tijdens de tour nemen we een ambassadeur mee om over Kunstbende te vertellen vanuit het perspectief van een deelnemer.

Samen kijken naar de mogelijkheden

Het enige wat er wordt gevraagd van de school bij een Take Over en Klassentour is 3 tot 5 minuten van de lestijd per klas. Wanneer er meer tijd beschikbaar is, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dit alles bespreken we altijd met de desbetreffende docent. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor zowel de klassentour als de take over. Is je interesse gewekt? Stuur een mailtje naar [email protected].

Gratis, vrijblijvend en eenvoudig

Niet alleen een bezoek van Kunstbende Gelderland aan jouw school is gratis en vrijblijvend, member worden van Klub Kunstbende is dat ook! Het proces van member worden is heel eenvoudig. Dit alles gaat via de website van Kunstbende.nl. Members krijgen toegang tot de tutorialsde workshops en coachings-sessieshet prikbord en kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd. Dan rest nu alleen nog de vraag, wat houdt je tegen? Neem gauw een kijkje op de website van Kunstbende!

tekst: Sam Rysavy

#Jongerencultuur#Kunstbende

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief