MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

5 daagse training Art Based Learning

Meedoen is de Kunst - Mensen

Art Based Learning in een proces van verdieping, vertraging en betekenisgeving

Ben je een maker of kunstvakdocent en wil je je artistiek inhoudelijk ontwikkelen? Stap dan met deze 5-daagse training Art Based Learning in een proces van verdieping, vertraging en betekenisgeving waarmee je jouw werkpraktijk verbreed en verdiept.

 

Wat is Art Based Learning

Art Based Learning (ABL) is een dialogische manier van leren, niet over kunst maar van kunst. Het is een methode die creatief denken stimuleert in dialoog met kunstwerken. Het brengt een denkproces op gang, waaruit je in de bijeenkomsten inspiratie zult putten voor je werkpraktijk. De bijeenkomsten stimuleren jouw artistiek inhoudelijke ontwikkeling en je innovatieve denkkracht. 

 

We geloven dat ABL kan bijdragen aan een gezamenlijke taal, een gezamenlijk beeld en een gezamenlijke vorm. Dit vraagt tijd en aandacht om met elkaar deze ontwikkeling aan te gaan, te mogen ervaren en te spiegelen. De herhaling is daarbij essentieel. Je gaat met elkaar leren van kunst en op die manier een stuk sterker staan in je werk.

 

Ervaringsgerichte training

Door zelf te ervaren hoe jij jouw unieke artistieke onderzoek doorloopt krijg je inzicht hoe dat in te zetten in je werkpraktijk. Niet door de theorie te bestuderen, maar door de ABL stappen zelf te doorlopen en daarop gezamenlijk te reflecteren. Hierdoor krijg je inzichten die daarvoor wel aanwezig, maar nog niet helder waren. 

 

Leerdoelen

  • Met deze training stap je in een leercollectief: de training wordt extra inspirerend doordat jouw inbreng op waarde geschat wordt.
  • We starten de training met het helder krijgen van de leervra(a)g(en) die je als maker of kunstvakdocent hebt.

 

“Een wezenlijk stukje van het onderbewuste bewust maken door in te zoomen op kunst. Fijn om door jou op een heldere en kalme manier begeleid te worden naar dat omkeerpunt”

oud-deelnemer Art Based Learning

Voor wie?

De training is bedoeld voor Gelderse makers en kunstvakdocenten.

In één oogopslag

data: donderdag 16 november, 14 december 2023, 18 januari, 8 februari en 14 maart 2024

tijd: 9.00 tot 12.30 uur

locatie: volgt

trainer: Annemiek Tekstra

prijs: deelnemersbijdrage ad € 100,- vrijgesteld van btw.

Je ontvangt vanuit het traject Meedoen is de kunst een korting van € 650,- euro.

Het maximum aantal deelnemers voor deze training is bereikt. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze training, mail je interesse dan door aan [email protected]

#Training & opleiding#Amateurkunst#Cultuurbeoefening
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief