MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Crowdfunding voor verenigingen en makers: Doe het samen!

Meedoen is de Kunst - Middelen

Hoe zet je een goede crowdfundingscampagne op?

Dit traject staat in het teken van het opzetten van een goede crowdfundingcampagne samen met voordekunst en is onderdeel van het programma Meedoen is de Kunst. 

 

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden?  Of wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Tijdens dit traject ontdek je welke projecten zich lenen en wat de uitdagingen zijn bij crowdfunding. Je krijgt handige tips, we kijken naar best practices en we werken samen aan de opzet van jullie eigen crowdfundingproject. 

 

Wat gaan we doen? 

 

1. Inschrijving traject  

Schrijf je vrijblijvend in voor het traject. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om een persoonlijk adviesgesprek in te plannen.

2. Persoonlijk adviesgesprek  - (+/- 30 minuten per vereniging) 

Tijdens het persoonlijk adviesgesprek van een half uur nemen we jullie idee voor een campagne door en kijken we wat de mogelijkheden zijn en wat jullie kunnen verwachten als je een campagne gaat starten. Je mag meer leden uit de vereniging laten aansluiten.   

3. Kick-off crowdfunding - Donderdag 29 juni van 15.00 tot 17.00 uur 

In deze gezamenlijke workshop leggen we de basis voor de crowdfunding samen met andere verenigingen en makers. De doelen worden besproken, er wordt een opzet gemaakt voor tegenprestaties en we denken samen na over de crowdfunding video. Ook maken we een begin met het in kaart brengen van de doelgroepen en promotieacties.  

4. Crowdfundingcampagne via voordekunst.nl 

Dan de spannendste stap, de crowdfundingcampagne gaat live en er moeten donateurs geworven worden! Tijdens de campagne heb je een contactpersoon van voordekunst die je de gehele campagnetijd begeleiding biedt en we checken wekelijks even in of de campagne volgens planning verloopt.  

 

5. Van crowdfunding naar crowdkeeping - In het najaar 60 minuten (datum volgt)  

Na de afgeronde crowdfundingcampagnes kijken we samen terug op de campagne met alle deelnemers. Dit gebeurt in groepsvorm. Hierbij wordt teruggeblikt op het traject en kijken we naar de toekomst: hoe nu verder? Samen maken we een plan om het contact met de donateurs te onderhouden en ze betrokken te houden.  

Daarnaast kan je je abonneren op een 5-delige online cursus (mailing reeks) om meer te leren over hoe de donateurs betrokken blijven en je een duurzame relatie met ze opbouwt.  

 

Planning en aanmelden 

Meld je uiterlijk 26 juni aan voor deze training via: https://vraagformulier.typeform.com/to/A2q2N2KL?typeform-source=www.cultuuroost.nl  

Voordekunst neemt contact met je op om een persoonlijk gesprek met je te plannen. Daarna volgt de Kick-off op donderdag 29 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Je wordt gedurende je crowdfundingscampagne begeleid door voordekunst. In het najaar volgt de bijeenkomst Van Crowdfunding naar crowdkeeping. Deze datum wordt binnenkort bekend gemaakt. 

 

Doelgroep 

De training is voor culturele verenigingen/instellingen en makers die willen weten hoe ze een goede crowdfundingscampagne kunnen opzetten. Per instelling kunnen 2 deelnemers meedoen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan. 

In één oogopslag 

 

datum: Kick-off crowdfunding: 29 juni van 15.00 – 17.00 uur   locatie: Rozet centrum in Arnhem  

trainer: Kristel Casander van voordekunst 

prijs: de trainingen binnen het traject Meedoen is de Kunst zijn kosteloos, maar na aanmelden niet vrijblijvend. Dus als je je aanmeldt gaan wij ervan uit dat je aanwezig bent.

inschrijven

 

#Amateurkunst#Training & opleiding
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief