MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Training inclusieve communicatie

Meedoen is de Kunst - Mogelijkheden

Bij welke culturele organisatie je ook werkt: als marketing & communicatieprofessional wil je met jouw communicatie-uitingen zoveel mogelijk mensen bereiken en zo min mogelijk mensen uitsluiten. In deze training krijg je inzicht in de beeldvorming die je creëert met alle diverse communicatie-uitingen en leer je keuzes te maken die invloed hebben op de boodschap die je overbrengt op jouw (potentiële) publiek. 

Inhoud van de workshop

 

  • Inclusieve communicatietheorie: inclusie in doel, doelgroep, kanalen, boodschappen en tone of voice 
  • Definiëren wat inclusieve communicatie voor jouw organisatie inhoudt 
  • Casussen bespreken (van je eigen organisatie en best practices) 
  • Actierichting bepalen met WOW-HOW-NOW 

​ 

We starten met een check-in. Waar sta jij ten opzichte van het thema? Daarna definiëren we samen wat diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid zijn en waarom jij dit vanuit jouw organisatie belangrijk vindt (of juist niet). Vervolgens duiken we op een interactieve manier in inclusieve communicatie. Je krijgt heel veel specifieke tips en we behandelen casussen van de deelnemers. De onderdelen doel, doelgroep, kanalen, beeld, taal en proces komen tijdens de training aan bod. De trainer faciliteert, biedt theorie en tools, maar schrijft niet voor wat je als deelnemer moet doen, je wordt uitgedaagd zelf bewuste keuzes te maken. In groepjes ga je met elkaar brainstormen hoe 100% inclusieve communicatie eruitziet, wat daarvoor nodig is binnen je organisatie en wat je daarvan snel kunt implementeren.  

 

Online intervisie 

Tijdens de training formuleer je een inclusieve communicatie gewoonte die je gedurende een maand wil volhouden. Na een maand is er een online intervisie, waarbij casussen gedeeld worden die de deelnemers zijn tegengekomen tijdens de uitvoering. Dit is een cruciale stap om inclusieve communicatie blijvend te borgen en bij te kunnen sturen als je ontmoedigd raakt! 

 

  • Wij geven je kennis en tools op basis waarvan je bewuste keuzes kunt maken 
  • Zo krijg je draagvlak intern en kun je extern jouw keuzes verantwoorden 
  • En komt jouw team tot acties die vol te houden zijn 

 

Voor wie? 

Marketing- en communicatieprofessionals van culturele organisaties in Gelderland 

 

In één oogopslag:

Wij hebben nog geen nieuwe datum voor deze training gepland. Maar mocht je interesse hebben neem dan contact op met Jolanda Kosman: [email protected]. Bij voldoende belangstelling plannen wij een nieuwe training in.

De training bestaat uit 2 sessies één sessie fysiek en één sessie digitaal:

datum: volgt

tijd: van 14.00 tot 16.30 uur

locatie: volgt

datum digitaal deel:

tijd: van 15.30 tot 16.30 uur

Voor deze online sessie krijg je een link toegestuurd  

trainers: Evita Lammes en Osiris Hoepel (Studio Samen)

 

prijs: de deelnemersbijdrage bedraagt normaliter € 150,-. De vergoeding vanuit Meedoen is de Kunst is € 100,-. De kosten voor deze training zijn daarom € 50,- p.p. 

Deel van tevoren met ons jouw specifieke leervragen over de (inclusieve) communicatie binnen jouw organisatie, zodat de trainers je nóg beter kunnen begeleiden!

aanmelden

#Training & opleiding#Diversiteit & inclusie#Amateurkunst#Cultuurbeoefening
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief