MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Rode Draad XL – Ontwikkelkaarten voor kunst- en cultuureducatie

De box ‘Ontwikkelkaarten voor kunstlessen in het basisonderwijs’ is door Rozet ontwikkeld als instrument voor leerkrachten om op een eenvoudige manier eigen kunstlessen te ontwerpen. In de praktijk blijkt het ook een uitstekend middel voor cultuurcoaches om scholen te begeleiden in de Route Cultuureducatie.

Ontwikkelkaarten

De kaartenbox is in te zetten bij de onderdelen visie, programma, deskundigheid en samenwerking in kunst- en cultuureducatie. Ook kunstvakdocenten kunnen met deze box de doelen van cultuureducatie binnen de school en de lesinhoud vormgeven. Een box bevat 170 inspirerende kaarten.

Alle kunstdisciplines komen aan bod: dans, beeldend, muziek, theater, taal en maakonderwijs. Ook bevat de set een lesformulier en bronnenboek als hulpmiddel voor het vormgeven van procesgerichte kunstvaklessen.  

 

Voor wie 

Voor cultuurcoaches en kunstvakdocenten die scholen begeleiden bij hun cultuuronderwijs via Cultuureducatie met Kwaliteit.

 

Trainingsprogramma

 

Tijdens deze Rode Draad training XL voor cultuurcoaches laten we zien hoe de kaartenbox is opgebouwd en hoe je er in de praktijk met directies, icc’ers, leerkrachten en kunstvakdocenten mee kunt werken.  

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Algemene verkenning van de ontwikkelkaarten 
  • Handvat Visie: De (vakoverstijgende) vaardigheidskaarten als gesprekinstrument om tot een visie te komen én deze te vertalen naar de praktijk.  
  • Handvat programma en leerlijnen: De (doelen)kaarten van de verschillende kunstdisciplines als manier om scholen inzicht te geven en te begeleiden bij het maken van keuzes voor projecten en/of leerlijnen. 
  • Handvat deskundigheid: De ontwikkelkaarten als basis voor een overzichtelijk en gedegen deskundigheidsprogramma.  
  • Handvat samenwerking: de ontwikkelkaarten als gespreksinstrument om scholen en cultuuraanbieders en/of kunstvakdocenten te helpen verwachtingen te concretiseren en te komen tot heldere afspraken over de inhoud van de samenwerking.  
  • Uitwisseling praktijkervaringen en vragen. 

Doelen

 

  • Het leren kennen van de ontwikkelkaarten en hoe deze in te zetten in de Route Cultuureducatie bij het begeleiden van scholen naar (structureel) kunstonderwijs op het gebied van visie, programma, deskundigheid en samenwerking. 
  • De ontwikkelkaarten inpassen in de praktijk. 

In één oogopslag

  Data en tijden  Maandag 11 september van 10.00 tot 15.00 uur en Maandag 13 november van 10.00 tot 15.00 uur 

  Locatie:  Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem (Loopafstand van station Arnhem Centraal)

 

Trainers   Miriam van Meer van Rozet onderwijs    Prijs training  € 50,- voor cultuurcoaches en kunstvakdocenten die betrokken zijn bij CMK Gelderland

€ 600,- voor cultuurcoaches en kunstvakdocenten die betrokken zijn bij CMK in Arnhem, Nijmegen, Ede en of Apeldoorn

Deze prijs is inclusief een set 'Ontwikkelkaarten voor kunstlessen in het basisonderwijs' met bijbehorend bronnenboek à € 250,-.   

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Bij meer inschrijvingen krijgen Gelderse cultuurcoaches voorrang.  

Wij hebben het maximale aantal deelnemers bereikt! Vandaar dat wij je gegevens op een wachtlijst noteren en contact met je opnemen als er een plaats vrij komt en/of een volgende training gaan inplannen. Mocht dit gewenst zijn, laat je gegevens dan achter via de button aanmelden. aanmelden Alvast meer weten over de ontwikkelkaarten? Bekijk het instructiefilmpje of het inkijkexemplaar: 

ontwikkelkaarten-promotie-def.pdf (rozet.nl) 

Ontwikkelkaarten voor kunstlessen in het basisonderwijs - YouTube 

#Training & opleiding#Cultuureducatie#CMK#cultuurpunten
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief