MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Subsidieprogramma School en Omgeving 

Van 1 tot en met 30 april 2024 kunnen coalities (scholen, gemeenten en partijen rondom een school of in de wijk) een nieuwe subsidieaanvraag doen voor het programma  School en Omgeving van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW).

De subsidie  School en Omgeving is er voor de uitvoering van een Rijke Schooldag en om de kansen van leerlingen te vergroten door een buitenschools aanbod aan te bieden. 

Het doel  

Het subsidieprogramma heeft als doel om kansengelijkheid onder kinderen en jongeren te vergroten door tijdens hun basis- en middelbare schooltijd extra activiteiten aan te bieden.  

Ontwikkelgebieden 

In deze extra activiteiten moet het gaan om de ontwikkelgebieden sport, cultuur, cognitieve ontwikkeling, sociale ontwikkeling, oriëntatie op jezelf of oriëntatie op de wereld. Dit aanbod moet passen bij de lokale behoefte en omgeving, zodat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen, ongeacht hun thuissituatie of omgeving. Daarnaast helpt het hen om vaardigheden te ontwikkelen voor meer kansengelijkheid in het onderwijs en een gelijkwaardige deelname aan de maatschappij. 

Voor wie is School en Omgeving? 

De subsidie is bedoeld om buitenschools aanbod aan te bieden aan leerlingen op zogeheten categorie A-vestigingen en categorie B-vestigingen. Deze vestigingen moeten onderdeel zijn van een lokale coalitie School en Omgeving. Dit kunnen bestaande coalities (zoals voormalige voorlopers en doorgroeiers) maar ook nieuwe coalities zijn. In Gelderland komen 19 scholen (buiten de grote steden Apeldoorn, Arnhem, Ede en Nijmegen) in aanmerking. Cultuur Oost licht cultuurpunten en gemeenten in over de scholen in hun werkgebied die in aanmerking komen voor de subsidie.

 

Combinatie met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit  

De subsidieregeling School en Omgeving kan in combinatie met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) ingezet worden. Door gebruik te maken van beide regelingen kun je als school in samenwerking met je cultuurpunt het aanbod binnen- en buitenschools aanbod verdiepen. 

Handige links 

Algemene informatie over School en Omgeving 

Voorbeelden School en Omgeving 

Voorwaarden subsidieregeling 

Neem voor meer informatie contact op met Miranda Siemelink 

#Cultuureducatie#subsidies

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief