MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Interne Cultuurcoördinator

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? Als interne cultuurcoördinator (icc´er) houd je je binnen jouw school of onderwijsinstelling bezig met de visie en het beleid op het gebied van cultuureducatie. Je ontwikkelt en coördineert de culturele activiteiten en brengt samenhang tussen het curriculum van de school en het culturele aanbod.

Voor wie?

De cursus interne cultuurcoördinator vormt een goede basis voor leerkrachten uit het basisonderwijs die zich willen ontwikkelen als toekomstige cultuurspecialist. Als specialist zorg je ervoor dat kunst en cultuur een vaste plek krijgen op jouw school. 

Leerdoelen

Tijdens de opleiding ontwikkel je je tot cultuurspecialist. Je leert wat jij in jouw rol als interne cultuurcoördinator kunt betekenen, wat cultuureducatie op jouw school kan bijdragen en hoe je voor voldoende draagvlak zorgt binnen je team. Je gaat in het kader van cultuureducatie aan de slag met de onderwerpen visie, deskundigheid, programma en samenwerking en de onderlinge samenhang. Daarnaast leer je hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen, evenals een plan van aanpak en een activiteitenplan. Ook de organisatie en evaluatie van activiteiten, de in- en externe communicatie en het budgetbeheer komen aan bod. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen van een cultuurbeleidsplan dat is toegespitst op jouw school en je krijgt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen je team. Daarnaast ontvang je een dossier icc met werkdocumenten voor jouw beleidsplan. 

Cursusprogramma

De cursus tot interne cultuurcoördinator bestaat uit 7 dagdelen en een presentatie van het beleidsplan bij jou op school. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 20 tot 30 uur die je moet besteden aan huiswerkopdrachten. Als onderdeel van het cursusprogramma kun je als deelnemer, indien gewenst, gebruik maken van begeleiding en coaching van een adviseur van Cultuur Oost. 

Waarom een ICC’er bij jou op school?

De icc’er is de spin in het web als het gaat om goede cultuureducatie voor ieder kind op school. De interne cultuurcoördinator maakt en houdt het team enthousiast voor kunst, cultuur en creativiteit in de klas en is de verbindende schakel tussen de school en de culturele omgeving. De inzet van de icc’er zorgt voor borging van de visie en het beleid op het gebied van cultuureducatie, maar zorgt ook voor deskundigheidsbevordering binnen het team, een cultureel programma en een goede samenwerking met externe partners. Ook kan de icc´er vanuit zijn of haar expertise input leveren voor het strategische beleidsplan en het bovenschoolse beleid van de school en/of het schoolbestuur. 

In één oogopslag

data en tijden:

  • vrijdag 17 januari 2025, 9.30 – 16.00 uur incl vegetarische lunch van 12.30 tot 13.00 uur
  • vrijdag  14 februari 2025, 9.30 – 12.30 uur
  • vrijdag 21 maart 2025, 9.30 – 12.30 uur
  • vrijdag 11 april 2025, 9.30 – 12.30 uur
  • vrijdag 16 mei 2025, 9.30 – 12.30 uur
  • vrijdag 20 juni 2025, 9.30 – 12.30 uur

locatie: Rozet Arnhem

prijs: de kosten bedragen €750 (vrijgesteld van btw) per persoon. Gelderse deelnemers betalen slechts € 187,50 (vrijgesteld van btw) per persoon, met dank aan CMK Gelderland.

trainers: Karin Kotte en Daniëlle Bouwmeester

instapniveau: geschikt voor beginnende en ervaren leerkrachten

aanmelden

Liever incompany?

De cursus kan ook incompany worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld als cultuurpunt de cursus in jouw hele gemeente of regio aanbieden of als schoolbestuur alle interne cultuurcoördinatoren tegelijkertijd dezelfde scholing laten volgen. We denken graag mee over de aansluiting bij jouw regionale of lokale situatie, zo kunnen we het programma aanpassen op jouw wensen en behoeften. Mocht je interesse hebben, dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe. Neem daarvoor contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. 

#Training & opleiding#Cultuureducatie

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief