MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Provinciale Statenverkiezingen

Als mens zou je er murw van worden: die voortdurende confrontatie met alles wat niet goed gaat. De eindigheid van onze middelen. Niet genoeg grondstoffen voor alles waar we nu aan gewend zijn. Niet genoeg handen om te werken zoals we nu werken. En niet genoeg energie om zo door te gaan. Leefbaarheid in zowel Gelderse steden als het platteland staan onder druk en polarisatie neemt toe. Met de nodige gevolgen voor jong en oud.

Als er iets is waar mensen juist nu behoefte aan hebben, dan is het een perspectief op de toekomst. Nieuwe energie. Een andere kijk op de complexe uitdagingen van onze tijd. Nieuwe oplossingen gebaseerd op creativiteit, verbinding en een gezamenlijke identiteit die recht doet aan wat er historisch is gegroeid. Een identiteit die past bij de samenleving van nu en in de toekomst. Waarin iedere Gelderlander zich thuis voelt. Kunst en cultuur zorgen voor die energie, zorgen voor creatieve oplossingen, voor verbinding en de gedeelde identiteit die zo nodig is.

Wij zien kunst en cultuur als dé blikopeners voor de toekomst. Kunst en cultuur helpen bruggen bouwen, tussen jong en oud, platteland en stad, over de verschillende domeinen heen. Ze bieden verrijking en ontspanning. Kleur. Geluid. Nieuwe invloeden en inspiratie. Nodigen uit om zelf cultuur te maken of om even betoverd te raken.

VerkiezingenB-foto-Jesse-van-den-Berg.jpg

Jesse van den Berg fotografeerde Lauw, Kunstbende winnaar Fashion 2022

De Gelderse toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door kunst en cultuur

Daarom zijn we trots dat ruim 65.000 Gelderse leerlingen kunst en cultuur als vast onderdeel van hun lessen krijgen. En dat schoolvoorstellingen in de hele provincie toegankelijk zijn door busvervoer tegen een laag tarief te organiseren. En dat Gelderse koren en muziekverenigingen oefenen in dorpshuizen en buurtcentra. En dat talenten hieruit doorstromen naar onze Gelderse topinstellingen. En dat jonge Gelderse talenten odes brengen aan de Gelderse regio’s en van regionale klanken spoken word maken.

Gelderland ademt de kracht van kunst en cultuur.

#Advies & beleid#verkiezingen

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief