MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Netwerk Cultuurpunten

Cultuurpunten (combinatiefunctionarissen, cultuurcoaches en bovenschoolse cultuurcoördinatoren) vormen een belangrijke schakel tussen de scholen en hun culturele omgeving. Om hen hierin te ondersteunen faciliteert Cultuur Oost het Netwerk Cultuurpunten. Het doel van het netwerk is om op basis van alle landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen gezamenlijk een duurzaam en optimaal klimaat voor cultuureducatie in Gelderland te creëren.

Het Netwerk Cultuurpunten komt minimaal één keer per jaar bij elkaar om best practices te delen, oplossingen te bedenken voor de uitdagingen, inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie. Op verzoek van de leden organiseert Cultuur Oost daarnaast ook lezingen, workshops en trainingen.

CMK Gelderland Veel cultuurpunten begeleiden scholen die deelnemen aan CMK. Voor Cultuurpunten staat alles op het gebied van Cultuureducatie met Kwaliteit op deze pagina.

300dpi-Netwerk-Cultuurpunten-Marcel-Krijgsman-073-overzicht-.jpg

Netwerkbijeenkomst 14 maart 2024

Op donderdag 14 maart was er weer een Netwerkbijeenkomst voor alle Gelderse cultuurpunten, cultuurmakers en -aanbieders. Deze keer in het sfeervolle Theater Het Badhuis in Nijmegen, sinds kort de locatie van de nieuwe Gelderse theatergroep De Horde. Ramses Gaus, artistiek leider van De Horde, gaf een kijkje in de keuken en vertelde hoe een voorstelling tot stand komt.   Francien Simons, programmamanager Educatie, presenteerde de contouren van het Gelderse programma CMK4. Daarna gingen de deelnemers in drie groepen met elkaar in gesprek over: Wat heb je als cultuurpunt nodig om de Route Cultuureducatie goed te kunnen uitvoeren? Hoe kunnen de Gelderse aanbieders en de cultuurpunten samen cultuur in de regio versterken? Ook onderwerpen als het vergroten van kansen voor elk kind, samenwerking met vakdocenten en buitenschoolse cultuureducatie kwamen aan bod. De gespreksrondes hebben veel input opgeleverd, die wordt meegenomen in de verdere uitwerking van CMK4.

e8c3a229-0b38-07ba-42c5-7a509dc0440a.jpg

Partners

Amphion Doetinchem

Boogie Woogie Winterswijk

Brede School Culemborg

Clink! Bemmel

Connect Barneveld

Culturije Berkelland

Cultuur en School Nijmegen

Cultuurbedrijf Tiel

Cultuurknooppunt Wijchen Beuningen

Cultuurkust Harderwijk

Cultuurplein Noord Veluwe

Cultuurpunt Ede

Cultuurpunt gemeente Bronckhorst

Cultuurwijzer Apeldoorn

De Zoomerij Rheden

Gemeente Buren

Gemeente Duiven

Gemeente Elburg

Gemeente Nijkerk

Gemeente Renkum

Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel

Kunstmenu Wageningen

Kunstwerk! Zevenaar

Kunstwijs Winterswijk

Mens en Welzijn Voorst

Muzehof Zutphen

Regionaal Archief Rivierenland

Rozet Arnhem

SCEDA Aalten

School’s Cool Overbetuwe

Stichting Groeisaam Druten

Stichting Kick Oude IJsselstreek

Stichting Welzijn Bommelerwaard

Stichting Welzijn Brummen

Stichting Welzijn West Betuwe

Welcom Montferland

De Zoomerij

#Netwerken#cultuurpunten#Cultuureducatie

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief