MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Netwerk Cultuurpunten

Cultuurpunten (combinatiefunctionarissen, cultuurcoaches en bovenschoolse cultuurcoördinatoren) vormen een belangrijke schakel tussen de scholen en hun culturele omgeving. Om hen hierin te ondersteunen faciliteert Cultuur Oost het Netwerk Cultuurpunten. Het doel van het netwerk is om op basis van alle landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen gezamenlijk een duurzaam en optimaal klimaat voor cultuureducatie in Gelderland te creëren.

Het Netwerk Cultuurpunten komt minimaal één keer per jaar bij elkaar om best practices te delen, oplossingen te bedenken voor de uitdagingen, inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie. Op verzoek van de leden organiseert Cultuur Oost daarnaast ook lezingen, workshops en trainingen.

300dpi-Netwerk-Cultuurpunten-Marcel-Krijgsman-059-doorkijkje.jpg

Bijeenkomst 31 maart 2022

Cultuureducatie wordt sterker van samenwerken. Met dat motto in gedachten organiseerde Cultuur Oost op 31 maart, samen met de Gelderse culturele partners Phion en Introdans, een provinciale bijeenkomst voor het Netwerk Cultuurpunten.

In de Balkonzaal van Musis Sacrum maakten alle deelnemers een zachte zingende landing onder begeleiding van Annelies en Thekla van Muziektheater Maanlanders. Na een korte introductie en een hernieuwde kennismaking gingen alle cultuurpunten vervolgens in gesprek met een van de Gelderse culturele partners om van gedachten te wisselen over optimale cultuureducatie programma’s. Veel van hen hebben vanwege corona een andere insteek gekozen. Ook maakten veel cultuurpunten en culturele partners voor het eerst kennis vanwege personeelswisselingen.  

Na het gesprek met de culturele partners stonden we kort stil bij de pilot Retourtje Cultuur en het netwerk Jeugdpodiumkunsten, dat onlangs is opgericht door de provincie.  

Kröller-Müller Museum, Introdans, Phion, Museum Arnhem, Maanlanders en de Filmhub waren allen vertegenwoordigd en verkenden met de cultuurpunten de gezamenlijke kansen en ontdekten nieuwe mogelijkheden. Men was het er unaniem over eens dat het heel waardevol is om elkaar in gesprek te blijven en nog meer samen te gaan werken. In volgende bijeenkomsten zullen we daar vervolg aan geven.  

Samen met Maanlanders stegen we al zingend weer op en besloten de ochtend met een lekkere lunch en hernieuwde kennis van elkaar. Met een frisse blik en concrete vervolgafspraken geven we cultuureducatie in Gelderland de komende periode nog meer samen vorm! 

Op donderdag 23 maart was de eerste bijeenkomst van het netwerk in 2023.

300dpi-Netwerk-Cultuurpunten-Marcel-Krijgsman-073-overzicht-.jpg

partners

Amphion Doetinchem

Be Active & Creative Barneveld

Brede School Culemborg

Clink! Bemmel

Culturije Berkelland

Cultuur en School Nijmegen

Cultuurbedrijf RIQQ Rheden

Cultuurbedrijf Tiel

Cultuurknooppunt Wijchen Beuningen

Cultuurkust Harderwijk

Cultuurplein Noord Veluwe

Cultuurpunt Ede

Cultuurpunt gemeente Bronckhorst

Cultuurwijzer Apeldoorn

Gemeente Buren

Gemeente Duiven

Gemeente Elburg

Gemeente Nijkerk

Gemeente Renkum

Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel

Kunstmenu Wageningen

Kunstwerk! Zevenaar

Kunstwijs Winterswijk

Mens en Welzijn Voorst

Muzehof Zutphen

Regionaal Archief Rivierenland

Rozet Arnhem

SCEDA Aalten

School’s Cool Overbetuwe

Stichting Groeisaam Druten

Cultuurknooppunt Wijchen-Beuningen

Stichting Kick Oude IJsselstreek

Stichting Welzijn Bommelerwaard

Stichting Welzijn Brummen

Stichting Welzijn West Betuwe

Welcom Montferland

#Netwerken

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief