MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

In de Financiële Mix

Ben jij een (nieuwe) creatieve maker uit Gelderland en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken bij de financiering van je project? Voordekunst, VSBfonds en Cultuurfonds Gelderland presenteren in samenwerking met Cultuur Oost en Cultuur Academy: In de Financiële Mix. Een route voor nieuwe makers waarbij je aan de hand van verschillende workshops inzicht krijgt in hoe je jouw creatieve project financiert. 

Ondersteuningsroute voor Gelderse creatieve makers

Doel & doelgroep

Deze route is bedoeld voor Gelderse makers die niet langer dan 5 jaar werkzaam zijn of zijn afgestudeerd. Makers van werk dat mede gericht is op het betrekken van publiek en niet enkel op persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is welkom, ook selfmade makers die bijvoorbeeld geen kunstopleiding volgen of gevolgd hebben. 

Makersregeling 

Heb je een plan ingediend bij Cultuurfonds Gelderland voor de Makersregeling? Dan kan je je ook aanmelden voor dit traject! Als je bijdrage wordt toegekend, kun je kijken of je met crowdfunding en matchfunding je project nog verder kunt brengen. Als je bijdrage niet wordt toegekend, kan crowdfunding een mogelijke route zijn om alsnog je idee te financieren.

Het traject

Tijdens het traject wordt kennis over verschillende onderwerpen gedeeld aan de hand van een viertal kick-offs:

  • Kick-off Fondsenwerving Hoe ziet het fondsenwervinglandschap eruit? Krijg inzicht in de verschillende mogelijkheden, waarvan de financieringsvormen uit de ondersteuningsroute ook onderdeel zijn.
  • Kick-off Doelgroepen Wie is je achterban eigenlijk? Hoe bereik je ze? En hoe maak je impact bij deze groep met jouw creatieve project? Breng je doelgroep in kaart en breid ‘m uit! 
  • Kick-off Crowdfunding Hoe zet je een succesvolle crowdfundingcampagne op? Nadat we je hier alles over verteld hebben, gaan we meteen aan de slag met het opzetten van jouw crowdfundingpagina. 

Na deze eerste drie kick-offs ben je klaar om aan de slag te gaan met de crowdfunding en meld je je project aan bij voordekunst. Samen met voordekunst doe je de aanvraag voor matchfunding bij fondsen (waaronder het VSBfonds en Cultuurfonds Gelderland), die kunnen bijdragen aan jouw project. Deze partijen kunnen een bijdrage doen aan de crowdfunding tot 50% van het doelbedrag! Voor je crowdfundingcampagne van start gaat, weet je al hoeveel geld je krijgt van deze fondsen. Vervolgens gaat je crowdfunding van start. De looptijd is ongeveer 35 dagen. Je wordt hierbij begeleid door voordekunst.  

  • Kick-off Crowdkeeping Crowdkeeping staat voor het betrokken houden van je crowd – ook na afloop van je idee/project. Hoe kunnen donateurs efficiënt en consequent onderdeel worden van jouw makerschap?

Na de crowdfunding campagne staat de laatste kick-off op de planning; de Kick-off Crowdkeeping. Tot slot krijg je toegang tot de community van In de Financiële Mix. Dit is een netwerk bestaande uit nieuwe makers die ook hebben meegedaan met het traject. Hierin wordt kennis gedeeld en kunnen makers elkaar inspireren door twee keer per jaar, uiteraard vrijblijvend, samen te komen.

In één oogopslag

Kick-off Fondsenwerving (tevens start traject): dinsdag 18 juni, 19.00-21.30 uur, Akoesticum, Ede

Kick-off Doelgroepen: dinsdag 25 juni, 14.30-16.30 uur, online bijeenkomst

Kick-off Crowdfunding: dinsdag 2 juli, 14.30-16.30 uur, online bijeenkomst

Aanmelden voordekunst: juli - november 2024

Aanvraag matchfunding: juli - november 2024

Crowdfunding campagnes: juli - november 2024

Kick-off Crowdkeeping: december 2024

Deelname community: vanaf eind december 2024

inschrijven: Meedoen? Schrijf je in via dit formulier en zet de data uit de planning vast in je agenda.

prijs: In de Financiële Mix bieden we kosteloos aan. Na inschrijving rekenen we op je komst.

vragen: Met vragen kun je contact opnemen met Jeltje Hillen van voordekunst per mail [email protected] of telefoon 020 233 7019.

Aanmelden

In de Financiële Mix maakt deel uit van het scholingsaanbod van Meedoen is de Kunst.

#Training & opleiding#Amateurkunst#cultuurbeoefening
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief