MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Gelders Muziekoverleg en MuziekAkkoorden

Op het gebied van muziekeducatie zijn de lijnen kort in Gelderland. Initiatieven als Méér Muziek in de Klas, Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) en de Doe Maar Mee Band komen van de grond doordat er in Gelderland al jarenlang een Gelders Muziekoverleg is dat landelijke initiatieven vertaalt naar gemeenten en lokale ideeën met elkaar verbindt tot innovatieve trajecten met uitstraling.

De Gelderse infrastructuur voor muziek toegelicht

Het Gelders Muziekoverleg is een initiatief van Cultuur Oost en het verzorgt overleggen met Centra voor de Kunsten, provinciale instellingen als Phion en Musidesk en met bijzondere initiatieven van Gelderse bodem. Daarnaast nodigt het Gelders Muziekoverleg landelijke initiatieven uit om hun waarde voor Gelderland te onderzoeken en toe te passen.

MuziekAkkoorden

De afgelopen jaren is deze samenwerking geïntensiveerd door het programma Méér Muziek in de Klas. In regionaal verband hebben basisscholen, gemeenten, muziekverenigingen en Centra voor de Kunsten MuziekAkkoorden gesloten, akkoorden op hoofdlijnen waarin ze kinderen beloven om voor meer muziek in de klas te zorgen, maar ook voor een goede verbinding met het buitenschoolse. Dat resulteert nu in zeven regionale Muziektafels waar het MuziekAkkoord wordt uitgevoerd en versterkt. De voorzitters van deze Muziektafels nemen deel aan het Gelders Muziekoverleg, zodat er een optimale kennisuitwisseling wordt gerealiseerd.

MuziekAkkoord Noord Veluwe

De ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Veluwe in 2020 betekent dat alle basisscholen in de Noord Veluwe toewerken naar structureel muziekonderwijs. Voor de ondertekening hebben kinderen van verschillende scholen een speciaal lied opgenomen genaamd ‘Zing maar mee’.

MuziekAkkoord speciaal onderwijs

Op woensdag 23 november 2022 was Koningin Máxima, erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs tijdens de Landelijke MuziekTafeldag. In het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Ruim 100 betrokken partijen zetten hun handtekening onder het Akkoord, waarin is opgenomen hoe het muziekonderwijs binnen vijf jaar verankerd wordt op alle 543 basisscholen speciaal onderwijs.

muziekakkoord-speciaalonderwijs-2022-.jpg

Koningin Máxima, erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, was aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs.

Muziek verbindt, maar hoe verbind je muziek?

#Netwerken#Advies & beleid#Cultuureducatie
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief