MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Future Citizens Oost

In 2022 – 2023 organiseren Toneelgroep Oostpool, New Dutch Connections en Cultuur Oost de theater-netwerkserie Future Citizens Oost: vier avonden met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen kan ontmoeten.

Theatrale viering van de inburgering

Future Citizens is een concept ontwikkeld door acteur, artistiek leider van New Dutch Connections en verbinder pur sang Bright O. Richards. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die een plek in Nederland gevonden heeft.

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens Oost stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. Elke avond draait om een specifieke sector, bijvoorbeeld de bouw of het onderwijs. Werk jij, of ken jij mensen uit die sector? Kom met ons verbinden!

Future Citizens Oost april 2023.jpg

bovenste rij: Keivan Habibi, Mosen Bkian onder: Hamid Reza Behzadian, Abdulkadir Tufan (foto's: Femke Krijntjes)

Aan Future Citizens Oost van woensdag 19 april 2023 namen deel:

Keivan Habibi Keivan komt uit Iran en speelde Koerdische muziekinstrumenten in een band en orkest (hij speelt ook viool). Hij is op zoek naar een professioneel muzieknetwerk. Hij zou graag weer muziek maken en spelen in een band.

Mosen Bkian Mosen komt uit Iran en heeft drama-directie gestudeerd in Iran. Zijn diploma is hier geldig als hbo-bachelor. In Iran heeft hij een aantal theaterstukken geproduceerd en geregisseerd. 

Hamid Reza Behzadian Hamid is geboren in Iran en begon op 15-jarige leeftijd met het spelen van klassieke gitaar, later ook Amerikaanse slide gitaar en mondharmonica. In 2011 kwam hij als vluchteling naar Nederland en studeerde Indiase muziek een Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar hij in 2022 cum laude afstudeerde. Hij zoekt naar samenwerking met mensen uit de culturele sector om muziek te verzorgen in voorstellingen of soundtracks te maken.

Abdulkadir Tufan Abdulkadir komt uit Turkije, waar hij acteur en regisseur was. Hij heeft onlangs een tweejarige Europees FATE-project met Zuid Theater in Amsterdam afgerond. Hij staat open voor vrijwilligerswerk, stages, werken met theatergroep zowel op het podium als achter de schermen.

Future Citizens web.jpg

#diversiteit & inclusie
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief