MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Directeur Ester van de Haar over eerste maand bij Cultuur Oost

Per 1 april 2023 is Ester van de Haar aan de slag als nieuwe directeur-bestuurder van Cultuur Oost. Ester blikt terug op haar eerste periode als bestuurder.

Zo, de kop is er af. Ik ben aan een prachtige nieuwe fase begonnen. Voor mijzelf en voor Cultuur Oost. 

 

Op mijn eerste werkdag viel ik meteen met mijn neus in de boter: Meedoen is de kunst in Bemmel. Het feest voor de amateurkunst. En voor mij meteen een goede onderdompeling in waar we als organisatie mee bezig zijn. Een zaal vol met kinderen, verenigingen én professionele makers in de kunst. Prachtig was het. 

 

Inmiddels leer ik ook de organisatie zelf steeds beter kennen. Ik heb met alle 35 collega’s een uitvoerige persoonlijke kennismaking gehad en ook de eerste plenaire sessie met het hele team was bijzonder en intens. In de totstandkoming van het jaarverslag heb ik uiteraard kennis gemaakt met mijn RvT en de accountant. Ik kon meteen financieel aan de slag door de actuele financiële situatie toe te lichten en een doorkijk te geven in de stappen die we daarin gaan zetten.  Met gedeputeerde Peter Drenth heb ik al kort gesproken over zijn visie op Cultuur Oost voor Gelderland. Ook sprak ik met een statenlid, een wethouder, diverse ambtenaren en met de bestuurders van de collega-ondersteuningsinstellingen. Oud-collega’s uit het Gelderse culturele veld ontmoet ik gelukkig nog steeds, maar nu vanuit mijn nieuwe rol. En wat ben ik blij dat ik, samen met collega’s, kan genieten van prachtige voorstellingen. Zoals een bijzondere Future Citizen-avond die mede door ons (ja, het voelt al als ons) is mogelijk gemaakt in en met Theater Oostpool en de prachtige jongerenvoorstelling Paradiso!, eveneens gemaakt door Oostpool maar nu samen met Introdans en Phion. Over jong talent in Gelderland gesproken! Kortom ik voel me na ruim een maand al aardig thuis.  Een 100-dagenplan van de nieuwe bestuurder past niet meer in deze tijd. Omdat het te lang duurt en bovendien moeten we het samen doen. Dat past bij mij en het is me duidelijk geworden dat die behoefte breed gedeeld wordt. Want alleen samen kunnen we onze sector sterk houden om de kracht van kunst en cultuur voor de samenleving te laten groeien.

Kortom, het voelt als een top-match! Iedereen alvast veel dank voor het warme welkom en we gaan hele mooie dingen doen samen.

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief