MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

De Rode Draad - Cultuurmenu onder de loep

Deze werksessie ‘Cultuurmenu onder de loep’ is bedoeld voor cultuurpunten die de vernieuwingsmogelijkheden van hun cultuurmenu willen verkennen, willen doorontwikkelen of willen sparren met collega cultuurpunten.

Doordat we binnen het programma CMK vraaggericht werken, geven veel scholen aan dat een vaststaand cultuurmenu niet meer bij hen past. Ze willen voorstellingen, workshops en museumbezoeken die aansluiten bij hun curriculum en/of onderwijsconcept. Hoe kun je daar als cultuurpunt op anticiperen en meebewegen met de vraag zonder jezelf veel werk op de hals te halen? 

Hoe gaan we te werk?

We gaan innoveren met behulp van de principes van design thinking. We scherpen onze vraag aan, verzamelen de nodige informatie (wat weten we van de doelgroep?) en genereren samen ideeën. Aan welke knoppen kunnen we draaien? Welke kansdomeinen liggen voor het grijpen? Wat voor de één misschien een wild idee is, zet de ander op het juiste spoor, dus alle ideeën mogen er zijn! Uiteindelijk trechter je hieruit een idee waar je mee verder wilt. Dat ga je verrijken en concreet voor je zien in enkele stappen.

Kortom een werksessie met ruimte voor onderzoek en experiment, ontmoeting en samenwerking!

Over de sessieleider

Inger van Til is trainer, adviseur en projectleider die vanuit haar eigen bureau Cultuurkracht verschillende opdrachten uitvoert  rondom cultuur en onderwijs voor organisaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Ze heeft jarenlang cultuurmenu’s ontwikkeld en gecoördineerd voor verschillende gemeenten in Drenthe.

In één oogopslag

datum: exacte datum volgt

locatie: Geniet in de Weerd, Arnhem 

lunch: inclusief lunch

trainer: Inger van Til

voor wie: Je kunt alleen deelnemen aan deze training als je werkzaam bent bij een cultuurpunt in Gelderland, en scholen begeleidt in de Route Cultuureducatie.

kosten: 20 euro  

aanmelden

#Training & opleiding#Cultuureducatie#CMK#cultuurpunten

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief