MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

CMK downloads en inspiratie

Alle basisscholen in Gelderland kunnen deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024. Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te doen! Het doel is dat ieder kind in Gelderland goede en betekenisvolle cultuureducatie krijgt.

Scholen in de gemeenten Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen kunnen meedoen via het CMK-programma in hun eigen stad. Vele scholen zijn inmiddels van start gegaan met CMK en scholen die nog niet deelnemen kunnen nog steeds laten weten dat ze interesse hebben om binnen CMK 2021-2024 aan de slag te gaan met cultuureducatie op school.

De impact van kunst en cultuur vergroten begint bij de allerkleinsten: op school. Wil je meer weten over CMK en de kwaliteitsverbetering van cultuureducatie? Hieronder staan filmpjes, downloads en artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Het programma Cultuureducatie met Kwaliteit, ook wel CMK genoemd, biedt scholen een stevige basis voor goede cultuureducatie voor ieder kind. Honderden scholen in Gelderland doen al mee.

Kunst en cultuur, je hebt er elke dag mee te maken. Sterker nog: je kunt niet zonder. Je hebt het misschien niet altijd in de gaten, maar alles wat je doet is cultuur.

Cultuureducatie geeft plezier en helpt kinderen zich te ontwikkelen tot kritische en weldenkende volwassenen. Hoe ziet het onderwijs dat zelf? In dit filmpje staan docenten en leerlingen (in het vmbo, vso en pro) stil bij de waarde van cultuureducatie. Waar zit volgens jou de waarde?

Cultuureducatie zorgt ervoor dat kinderen zichzelf en de wereld om hen heen gaan ontdekken. Zo ontwikkelen ze talenten, creatieve vaardigheden en ontwikkelen ze zichzelf op persoonlijk vlak. Ze maken kennis met muziek, theater, dans en andere kunstuitingen. Maar ze oefenen ook in vrij denken en doen.

Het LKCA ondersteunt CMK met expertise en kennisdeling.

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) ondersteunt het proces van kennisdeling binnen het landelijk beleidsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit. Kennisdeling wordt gezien als leren van en met elkaar in een gemeenschap van professionals die het programma uitvoeren. Deze aanpak sluit flexibel aan op de groepen, netwerken en platforms die er zijn op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

Resultaten uit de CMK LABs 2017-2021

In 2017 is Cultuur Oost vier zogenoemde CMK LAB’s gestart, professionele leergemeenschappen die vier jaar lang onderzochten hoe het cultuuronderwijs voor de lange termijn verbeterd kan worden. De resultaten die in 2021 zijn gepresenteerd staan hier.

downloads

  • CMK magazine   ‘De verbeelding voorbij’  ‘De verbeelding voorbij’  dat verscheen naar aanleiding van de Conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit op 20 april 2022.
#Cultuureducatie#CMK

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief