MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

RegiOdes aan Gelderland

In RegiOdes aan Gelderland brengen jonge makers uit de spoken word, hiphop en popcultuur de identiteit van de Gelderse regio’s in vijf audiovisuele kunstwerken tot leven. Door de ogen van de jongeren wordt de Gelderse identiteit verbeeld met urban arts, dans en muziek. RegiOdes promoot Gelderland en haar regio’s én bevordert de samenwerking in de regio tussen de urban scene, filmmakers en culturele instellingen. RegiOdes is een initiatief van de provincie Gelderland in het kader van Gelderland Talent Stage.

Gelderland Talent Stage

Jonge talenten hebben podiumervaring en een netwerk nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met Gelderland Talent Stage sponsort provincie Gelderland verschillende podia waar talenten ervaring op kunnen doen en worden gecoacht bij het maken van nieuw werk. Dit doet de provincie in samenwerking met partners uit de regio, zoals International Music Meeting Festival, Kunstbende, Erfgoedfestival, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost.

RegiOdes aan Gelderland Tekst en voordracht: Jesse Laport. Film: Bart Laport. Fashion design: Mirte Engelhard. Muziek: Chico Arts.

Multidisciplinaire teams 

In september 2020 klonk het startschot van RegiOdes met de ode aan Gelderland die stadsdichter Jesse Laport maakte. Vervolgens werden in de regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en Veluwe multidisciplinaire teams gevormd met jonge makers uit de urban-, de pop- en filmscene. Zij werden tijdens het maakproces gecoacht door de regionale culturele instellingen DRU Cultuurfabriek, Stichting Beatwise, de Gelderlandfabriek, Gigant Apeldoorn en Astrant Ede.

RegiOdes aan Gelderland – Achterhoek Tekst & rap: Amaro Borges (Amaron). Muziek: Oscar Buijnink. Producer: Jesse Klein Entink, East Garden Studios. Video: Pepijn Willemsen, Sem Leuven, Tim Heijnens. Street art: Rosalie de Graaf. Productie: Erik Ramaker, Dru Poppodium.

RegiOdes aan Gelderland – Arnhem-Nijmegen Spoken word: Tim Lenders. Muziek: Jason Theunissen (Odin). Dans: Ibrah Silas Jackson. Video: Rahim Goeloe (starlifevision). Productie: Aziz van Aalst, Stichting Beatwise.

RegiOdes aan Gelderland – Rivierenland Zang & tekst: Lynn Kools. Muziek & productie: Rick Snel (Hidden Nature). Fotografie: Aziz Samoud. Video: Richard Brusse (Brusse Productions). Productie: Mark van Dooren, De Gelderlandfabriek.

RegiOdes aan Gelderland – Stedendriehoek Vocals: Elieve. Beat: Chokz Cobain. Master: Beatheaven. Camera & edit: Colin Dokter Media. Script: Giovanni Wattimena. Actress: Fleur Swienink. Actor: Wisely Santinho. Productie: Milan Roerdink, GIGANT Apeldoorn.

RegiOdes aan Gelderland – Veluwe Tekst & rap: La-Tete. Producer: LWK. Street art: Xander van Soelen. Productie: Twan Spierings, Astrant Ede.

Ode aan vijf regio’s

De RegiOdes aan Gelderland zijn een lofzang op de diverse cultuur en natuur in de vijf regio’s. ‘Het is meer dan een streek, het is een identiteit’, klinkt in de video van de Achterhoek met rapper Amaron, muziek van Eastwave en beelden van street artist Rosalie de Graaf. In de video van regio Arnhem-Nijmegen danst choreograaf Ibrah Silas Jackson op de woorden van spoken word artiest Tim Lenders. De pas 16-jarige singer-songwriter Lynn Kools brengt met haar ukelele een ode aan Rivierenland. Rapper La-Tete’s boodschap in de video van de Veluwe is dat als je kansen zelf moet creëren. Schrijver en zangeres Elieve zingt in de ode aan de Stedendriehoek over haar struggle als Turks-Nederlandse vrouw met beide culturen. De jonge makers geven een geheel eigen en verrassende interpretatie aan de ode.

“Jonge mensen moeten de kans krijgen om hun talent te laten zien en verder te ontwikkelen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe ze dit hebben gedaan, met aandacht voor de Gelderse regio’s."

Peter Drenth, gedeputeerde provincie Gelderland

RegiOdes aan Gelderland is een project van Cultuur Oost gesponsord door de provincie Gelderland in het kader van Gelderland Talent Stage

Partners

Provincie Gelderland Astrant Ede GIGANT Apeldoorn Stichting Beatwise DRU Cultuurfabriek De Gelderlandfabriek Erfgoed Festival Gelderland Hoogte80 Festival Go Short

#Jongerencultuur

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief