MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Gelderland Talent Stage

Jonge talenten hebben podiumervaring nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Binnen de Gelderland Talent Stage sponsort provincie Gelderland verschillende podia waar talenten ervaring op kunnen doen en worden gecoacht bij het maken van nieuw werk. Dit doet de provincie in samenwerking met partners uit de regio, zoals International Music Meeting Festival, Kunstbende, Erfgoedfestival, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost.

RegiOdes aan Gelderland

Vijf jonge makers uit de spoken word, de hiphop en de popmuziek brengen een ode aan vijf Gelderse regio’s. Ze worden gecoacht in hun maakproces en werken samen met gemeenten en culturele instellingen om de diversiteit van de regio’s zo goed mogelijk in beeld te brengen. De regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en Veluwe worden in deze ode’s bezongen. De ode’s worden uitgewerkt tot audiovisuele kunstwerken die zowel online als tijdens verschillende presentatiemomenten te zien zullen zijn.

Erfgoedfestival met Gelders talent

Tijdens de zesde editie van het Erfgoedfestival 2020 verbleven tien kunstenaars een week op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar lieten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West. Ook vijf jonge talenten verbleven op een aantal locaties waar ze onder begeleiding werkten aan een korte performance. Tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis, traden de talenten op en werd een teaser van de RegiOdes getoond.

Voor het Erfgoedfestival 2021 trokken Amaron en ZOWO van hiphop collectief Eastwave vanuit de Achterhoek naar Nijmegen, naar het Van ’t Lindenhoutmuseum. In de oude kapel vertelt het museum het verhaal van Kinderdorp Neerbosch, een plek waar in totaal maar liefst 20.000 kinderen een (tijdelijk) thuis vonden. En dat verhaal heeft beide heren geraakt. Ze maakten er het nummer ‘Wees’ over.

The Single Adventures

Talenten uit heel Gelderland krijgen de kans op te treden tijdens het International Music Meeting Festival. Ze worden vooraf begeleid en voorbereid op hun optreden, en een aantal talenten krijgt zelfs de kans een eigen single op te nemen en uit te brengen op Spotify.

Tijdens het International Music Meeting Festival 2019 werden er in samenwerking met 18 partners ruim 200 talenten gescout die tijdens het festivalweekend mochten optreden.

In oktober 2021 verscheen de video en single ‘Grey Area’ van Nijmeegse zangeres en producer ‘Audomara’ , als onderdeel van de ‘Kunstbende Single Adventure’, een initiatief van Music Meeting Festival, Cultuur Oost en Poppunt Gelderland dat deel uitmaakt van het project Gelderland Talent Stage.

Het Gelderland Talent Stage

Forssa was tijdens het pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni 2019 het levendige festivalhart van International Music Meeting Festival 2019. Meer dan 200 muzikale talenten hebben de mogelijkheid gekregen om op dit bijzondere podium op te treden. In aanloop naar het festival zijn de talenten begeleid en voorbereid op deze optredens.

#Jongerencultuur

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief