MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Doe Maar Mee Band

Na maanden van repeteren en lokale optredens kwamen op 16 mei 2022 alle lokale Doe Maar Mee Bands samen. Meer dan 1100 Gelderse basisschoolleerlingen, muziekverenigingen en professionele musici van Phion en Orkest De Ereprijs vormden met elkaar de grootste band van Gelderland. Er werd volop muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Het optreden trok ruim 500 bezoekers. Vanaf 2023 werkt De Doe Maar Mee Band samen met de landelijke Kindermuziekweek.

Alle leerlingen arriveerden met Retourtje Cultuur Gelderland bussen bij de Koninklijke stallen van Paleis Het Loo. Veel kinderen vonden het optreden spannend, maar na een fantastische generale repetitie maakten de zenuwen plaats voor trots. Vervolgens openden Gelderse gedeputeerde van Cultuur Peter Drenth en locoburgemeester van Apeldoorn Peter Messerschmidt officieel het concert.

Vier muziekstukken

Onder leiding van dirigent Tjeerd Barkmeijer en met zangers Freek & Erik brachten de kinderen en professionele musici eerst het muziekstuk Ik en jij ten gehore. Daarop volgden de nummers Vlieg mee met Phion en Windbeatz. Dirigent Tjeerd Barkmeijer: “Ik vond het overweldigend en hartverwarmend om echt sámen met zoveel kinderen en collega’s muziek te maken en daar met elkaar zoveel plezier aan te beleven.”

Doe-Maar-Mee-Band-Marcel-Krijgsman-053-.jpg

Onder leiding van Remy Alexander werd als slotstuk een Takaro over Paleis Het Loo opgevoerd. In dit muziekstuk, bedacht door kinderen van De Lettertuin uit Ede, maakten alle kinderen geluiden en bewegingen die passen bij een paleis: galopperende paarden, het kletterende water van een fontein en een feestje in de balzaal.

Doe-Maar-Mee-Band-Marcel-Krijgsman-118-.jpg

Ervaring rijker

Met de Doe Maar Mee Band vierden we dat op 85% van de basisscholen in Gelderland muziekonderwijs wordt gegeven en dat percentage groeit nog steeds. Gelderland spant de kroon als het gaat om het aantal basisscholen met structureel aandacht voor muziek. Door de Doe Maar Mee Band hebben kinderen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Basisscholen en muziekverenigingen hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt en dit smaakt naar meer. Het concept van de Doe Maar Mee Band is inmiddels landelijk uitgerold tijdens de Kindermuziekweek.

Doe-Maar-Mee-Band-Marcel-Krijgsman-123-.jpg

Registratie voor koningin Máxima

Van het hele optreden is een registratie gemaakt voor koningin Máxima, erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas. Zij werd in 2021 50 jaar en ontving een uniek muziekcadeau: de Doe Maar Mee Band.

Optredens lokale Doe Maar Mee Bands

In aanloop naar het optreden op 16 mei waren er in de week van 9 mei lokale optredens op verschillende locaties in Gelderland: Twello, Arnhem, Bemmel, Zeddam, Tiel, Wezep, Oene, Culemborg, Brummen, Elspeet en Wijchen

Partners

Provincie Gelderland

Gemeente Apeldoorn

Phion

Orkest De Ereprijs

Meer Muziek in de Klas

Musidesk Rijnbrink

Vsbfonds

Janice Walker Fonds

Thurkowfonds

Paleis Het Loo

Filmhub Oost

Muziektafel Liemers

Muziektafel Zutphen, Lochem, Brummen, Voorst

Muziektafel Achterhoek

Muziektafel Noordwest-Veluwe

Muziektafel Noord-Veluwe

Muziektafel Gelderland Midden

Muziektafel Wijchen, Beuningen

Zingkwartier Arnhem

CMV De Eendracht Wezep

Van Limburg Stirum Korpsen Wezep

Cadenza Twello

Harmonie Orkest Brummen

Vriendschap Oene

Elspeet Fanfare Korps

Het Kerkeveld Orkest Wijchen

Kunst en Volharding Beuningen

Na Arbeid Gezelligheid Weurt

Uit Lust Tot Oefening Ewijk-Winssen

#Amateurkunst

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief