MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

De Rode Draad - Verwachtingsmanagement in een matchingsgesprek

Cultuurpunten ondersteunen de scholen die deelnemen aan CMK op weg naar de samenwerking met kunstvakdocenten, verenigingen en culturele (erfgoed) instellingen. Deze training reikt handvatten aan voor het managen van verwachtingen in deze matchingsgesprekken.

Inhoud van de training 

De samenwerking met kunstenaars, kunstvakdocenten, verenigingen en culturele (erfgoed) instellingen kan bijdragen aan betekenisvolle cultuureducatie voor leerlingen.  Als cultuurpunt ondersteun je de school op weg naar die samenwerking. Je zorgt voor een goede match en brengt het gesprek op gang. Je ondersteunt de school bij het formuleren van een heldere en haalbare vraag aan bijvoorbeeld de vakdocent. Vervolgens ondersteun je de vakdocent bij een passend aanbod.

In deze training reikt Annemarie de Regt je handvatten aan voor het managen van verwachtingen in matchingsgesprekken met scholen en cultuuraanbieders aan de hand van de Route Cultuureducatie.

In deze training komt onder andere aan bod:

  • Waarom het voeren van matchingsgesprekken met scholen en cultuuraanbieders zo’n belangrijk proces is?    
  • Hoe je de verwachtingen van beide partijen begeleidt: de school wil cultuureducatie koppelen aan het curriculum / waar past het aanbod van de cultuuraanbieder in het onderwijsprogramma?
  • De verschillende vormen van samenwerken tussen scholen en cultuuraanbieders
  • Samenwerkingsvormen koppelen aan rollen en verwachtingen voor scholen en cultuuraanbieders

Na afloop kan de cultuurcoach:

  • aangeven wat we verstaan onder matchingsgesprekken en op welke momenten deze gesprekken plaatsvinden in de Route Cultuureducatie 
  • beschrijven waarom het belangrijk is om verwachtingen van beide partijen duidelijk te krijgen en op elkaar af te stemmen (verwachtingsmanagement)
  • aan de hand van verschillende samenwerkingsvormen helpen bij het verhelderen van de rollen en verwachtingen van zowel scholen als cultuuraanbieders

Over trainer Annemarie de Regt

Kunst en cultuur is mij met de paplepel ingegoten, daarom ben ik een 'grootgenieter' geworden van alle kunstvormen. Vandaar dat cultuureducatie op een natuurlijke manier een extra specialisatie werd voor mij als onderwijskundige. Al jaren houd ik me daarom ook bezig met hoe cultuureducatie goed geïntegreerd kan worden in het onderwijsprogramma. Mijn ervaringen met het implementeren van cultuureducatie in het onderwijs deel ik graag met jullie.'

aanmelden

In één oogopslag

datum: donderdag 28 november 2024

tijd: 10.00 tot 15.00 uur

locatie: Geniet in de Weerd in Arnhem

lunch: inclusief vegetarische lunch

trainer: Annemarie de Regt (Zeeman & De Regt onderwijskundigen)

voor wie: Cultuurcoaches - Je kunt alleen deelnemen aan deze training als je werkzaam bent bij een cultuurpunt in Gelderland en scholen begeleidt in de Route Cultuureducatie.

kosten: 20 euro  per deelnemer

#Training & opleiding#Cultuureducatie#CMK#cultuurpunten

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief