MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Future Citizens Oost

Theatrale viering van de inburgering

In 2023 organiseren Theater Oostpool, New Dutch Connections en Cultuur Oost weer de theater-netwerkserie Future Citizens Oost: een avond met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen kan ontmoeten. Future Citizens is een concept ontwikkeld door acteur, artistiek leider van New Dutch Connections en verbinder pur sang Bright O. Richards. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die een plek in Nederland gevonden heeft.

meer informatie en aanmelden

Programma

Future Citizens Oost bestaat uit de verhalen van vluchtelingen die succesvol een baan hebben gevonden (verhalendragers), vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk (dromenjagers), en creatieve vluchtelingen die extra steun en coaching krijgen om hun act podium klaar te maken (dromenjagers+). Bezoekers zijn vervolgens niet alleen doorsnee theaterpubliek, maar worden doelgericht uitgenodigd om een connector te zijn.

In de editie van 22 juni ontmoeten we een aantal dromenjagers en er wordt een inspirerend verhaal over Shwan verteld.

Shwan (Acteur: Soufiane Moussouli, Muzikant: Nawras Altaki) Shwan vluchtte op 9-jarige leeftijd uit Irak naar Syrië. Na 3 jaar kwam Shwan terecht in Nederland. “Nederland heeft me zoveel gegeven dat het aanvoelt als een stiefmoeder, die mij heeft geadopteerd, gevoed, onderwijs en een inkomen heeft gegeven.”

#diversiteit & inclusie
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief