MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Vrijwilligersmanagement

In veel culturele organisaties zijn vrijwilligers onmisbaar voor het uitvoeren van de belangrijkste taken. Zonder hun inzet komt het balierooster niet rond, is er geen rondleiding langs de expositie en kunnen films niet worden vertoond. Maar hoe kun je deze vrijwilligers het beste inzetten? En hoe zorg je ervoor dat ze gemotiveerd blijven? In de training Vrijwilligersmanagement krijg je concrete handvatten voor een optimale vrijwilligersorganisatie en gemotiveerde medewerkers die zich graag voor jouw organisatie willen inzetten.

Trainingsprogramma

In deze training leer je hoe je een vrijwilligersorganisatie optimaliseert. Je krijgt nieuwe aanknopingspunten om je medewerkers te motiveren zich voor jouw organisatie in te zetten.  Aan de hand van de 5B-cyclus, bekijken we de verschillende aspecten van vrijwilligerswerk: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen. De wervingscirkel wordt gebruikt om de vrijwilligersgroep te versterken met nieuwe mensen.

Voor wie?

Haal het beste uit je vrijwilligersteam. Deze training ondersteunt directie, bestuur en vrijwilligerscoördinatoren (betaald of onbetaald) in het opzetten van een praktische organisatie van het vrijwilligersmanagement. De training is zowel geschikt voor organisaties die naast een team van vaste medewerkers vrijwilligers in dienst hebben als voor organisaties die voor 100% op vrijwilligers draaien.

De instelling (een culturele instelling, een museum, een filmhuis of klein theater, een bibliotheek of een cultureel festival) is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers voor onder andere de kassa, de informatiebalie, de begeleiding van bezoekers, het maken van het programma of de exposities. Op regelmatige tijden is de instelling open voor publiek en misschien organiseren jullie wel eens een (meerdaags) evenement waarin het publiek een belangrijke rol speelt. Sommige van je vrijwilligers dragen grote verantwoordelijkheden en dat betekent dat je als organisatie soms kwetsbaar bent en afhankelijk van deze vrijwillige inzet.

Leerdoelen

  • De samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten verbetert door heldere afbakening van taken en verantwoordelijkheden.
  • Je ontwikkelt een plan om nieuwe vrijwilligers te werven.
  • Je krijgt handvatten om de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers te vergroten.
  • Je hoort ervaringen van anderen die net als jij met vrijwilligers werken.
  • Je herkent de knelpunten van het werken met vrijwilligers en weet sneller op welke wijze je hier mee om kunt gaan.
  • Je bent bewust van de eigen organisatiecultuur en de invloed die dit heeft op de wijze van werken.

In één oogopslag

Op dit moment bieden wij deze training alleen in company aan. Mocht je interesse hebben, vraag dan een offerte aan.

trainer: Inke Camphens, Eigenares Linked Cultuurmanagement

niveau: voor beginners (maar er is ook ruimte voor persoonlijke begeleiding van gevorderden)

offerte aanvragen

#Training & opleiding#erfgoed

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief