MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Visual Thinking Strategy

De Visual Thinking Strategy is een manier van kijken. Het vraagt om niets meer dan een open houding en een open blik: met de VTS-methode kijk je zonder waardeoordeel naar kunst. Samen met een gespreksleider ga je een open en gestructureerd gesprek aan, met gerichte aandacht voor kunst én voor elkaar. Delen, luisteren en waarnemen staan daarbij centraal. Bij de training Visual Thinking Strategy, aangeboden vanuit het scholingsaanbod Ieders Museum, ervaar je de verschillende manieren van waarnemen. In groepsverband leer je bovendien wat een luisterend oor kan opleveren: je merkt hoeveel inzicht, verwondering en plezier je kunt opdoen door samen naar kunst te kijken. Je hebt voor deze training geen kennis van kunst nodig, bij de VTS-methode is ieders inbreng welkom.

Trainingsprogramma

In vier dagdelen werk je in groepsverband met de VTS-methode. Je krijgt aanknopingspunten aangereikt om middels kunst nieuwe doelgroepen te ontmoeten. Deze training biedt aanknopingspunten om nieuwe doelgroepen middels kunst te ontmoeten. Tijdens de training krijg je de kans om jezelf te laten verrassen door de blik van de ander.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle museummedewerkers die dit een interessante materie vinden.

Leerdoelen

  • open houding naar publiek (bezoekers, deelnemers e.a.) kunst en erfgoed
  • kennis van en begrip voor de VTS-methode
  • bekend met visie, achtergrond en toepassingsmogelijkheden
  • bekend met alle instrumenten om methode toe te passen
  • selectie kunnen maken van werken voor verschillende doelgroepen
  • concepten voor nieuwe doelgroepen ontwikkelen
  • kunnen toepassen in eigen werksituatie

Over de trainer

 

Carien Poissonnier heeft veel ervaring als gespreksleider en trainer in musea, het onderwijs (PO een VO) en in de zorg. Ze trainde vrijwilligers van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem en vrijwilligers in Museum Arnhem om met verschillende doelgroepen volgens de VTS-methode naar kunst te kijken. Verder zet Carien de methode ook in bij trainingen in de zorg.

'Het samen kijken en benoemen geeft een diepere waarneming. Werken waar je alleen enkele minuten aandacht aan zou hebben besteed bespraken we in de groep zonder moeite een kwartier lang. Het bespreken van objecten uit elkaars musea was ook erg verhelderend.'

reactie van een deelnemer

In één oogopslag

data: in overleg,  4 dagdelen van 3 

tijd: 09.00 tot 12.00 uur of anders

locatie: incompany

trainer: Carien Poissonnier

Wil je meer informatie en of een offerte voor de workshop Visual Thinking Strategy aanvragen? Neem contact op met Jolanda Kosman.

#Training & opleiding

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief