MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken

Vijf jaar lang was een groep enthousiaste mensen met elkaar onderweg om een gedeelde visie en werkwijze op het gebied van sociaal-artistiek samenwerken te ontwikkelen. Het LKCA, ArtEZ (BADD, BADT), HAN (Social Work), Cultuur Oost, kunstenaars, onderzoekers en kleine gezelschappen hebben samengewerkt in Het Reisgezelschap Kunst en Maatschappelijke Inclusie om deze visie en werkwijze te ontwikkelen.

Publicatie

Met de publicatie “De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken” biedt het Reisgezelschap een inkijk in de vondsten die zijn gedaan en wil het de lezer inspireren om nieuwe initiatieven en samenwerking op te zoeken.

Onderweg naar een gedeelde visie en werkwijze

Kunst en maatschappelijke inclusie heeft een vlucht genomen met de regeling Samen cultuurmaken van het FCP, de Agenda inclusieve podiumkunsten en de Code Diversiteit & Inclusie als mooie instrumenten om mee verder te werken. Ook Cultuur Oost blijft zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en talenten zich kunnen ontplooien tot hun maximale niveau.

Livestream terugkijken

Op 1 april 2021 is de publicatie van het Reisgezelschap officieel gepresenteerd tijdens De kracht van kunst in cultuurparticipatie #2. Met medewerking van: Wendelien Wouters (presentatie), Irene Flapper en Rose Figdor (Cultuur Oost), Caro Wicher en Sanne van den Engel (Klare Taal), Sanne Arbouw en Hendrie Bombach (Speels Collectief), Wytske Lankester (HAN social work), Debora Heijne (kunsteducator) en Lev Avitan (samenvatting).

Bekijk de livestream terug op youtube.

veranderkracht-frontcover.jpg

#diversiteit & inclusie#Netwerken
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief