MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Raad van Twaalf

Provincies bundelen krachten voor cultuureducatie en -participatie
De Raad van Twaalf is het landelijke samenwerkingsverband van provinciale steuninstellingen voor cultuureducatie en/of cultuurparticipatie. Alle leden van de Raad van Twaalf werken in hun eigen provincie samen met de culturele sector (professionele instellingen, zelfstandige kunstaanbieders en organisaties voor amateurkunst), met het onderwijs en vaak ook met organisaties op het gebied van welzijn en zorg of het bedrijfsleven én natuurlijk met gemeenten.

Raad-van-Twaalf.jpg

Provinciale instellingen voor kunst en cultuur bundelen expertise

De leden van de Raad van Twaalf vervullen in eerste instantie een rol binnen hun eigen provincie. Als adviesorgaan, steuninstelling, kenniscentrum, productontwikkelaar en netwerkorganisatie. Dat doen ze met veel passie. Maar ze delen de kennis uit de eigen provinciale praktijk ook met elkaar.

De Raad van Twaalf maakt zich sterk voor landelijke advisering en afstemming met organisaties als het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Kunsten ’92, Raad voor Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie en het ministerie van OCW.

De Raad van Twaalf bevindt zich in de tweede lijn van organisaties voor cultuureducatie en/of cultuurparticipatie, tussen lokale centra (eerste lijn) en landelijke organisaties als het LKCA (derde lijn). Vanuit deze positie maken de leden zich sterk voor afstemming in het beleid van cultuureducatie en cultuurparticipatie, van landelijk tot lokaal.

website Raad van Twaalf       

Publicaties Raad van Twaalf

Raad van Twaalf, 17-03-24: Reactie op ongelijke verdeling middelen FCP (pdf)

Raad van Twaalf, 17-03-24: Reactie op advies Toegang tot cultuur aan Raad voor Cultuur (pdf)

#Netwerken#Advies & beleid
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief