MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Iets met urban

Urban culture is niet meer weg te denken uit het Gelderse culturele landschap. Een breed scala aan culturele uitingen heeft een weg gevonden naar een groot publiek en diverse podia. Urban is hard op weg om tot de gevestigde orde toe te treden. Maar soms ontbreken de verbindingen met de culturele infrastructuur, loopt talentontwikkeling spaak en zijn rolmodellen moeilijk te vinden.

Talentontwikkeling en urban culture in Gelderland

Tijdens De Oploop op 12 maart 2020 is de uitgave ‘Iets met urban’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Peter Drenth, gedeputeerde Provincie Gelderland. In deze publicatie gaan we dieper in op talentontwikkeling binnen urban culture in Gelderland.

Urban is de term die gebruikt wordt voor een breed spectrum van kunst-, cultuur- en sportbeoefening; het reikt van breakdance tot freerunning, van streetart tot BMX, van hiphop tot skaten, van mode tot sport en muziek.

Cultuur Oost wil een brug slaan tussen de ontwikkeling van urban talent en de bestaande Gelderse culturele infrastructuur: waar ontbreken de verbindingen, en waar juist niet? Wat zijn de succesfactoren met betrekking tot de ontwikkeling van urban talent? Of waar loopt talentontwikkeling spaak? Welke spelers in het veld zijn van belang voor urban talentontwikkeling en welke rol kunnen zij daarin spelen? Welke faciliteiten, middelen en vaardigheden – van én voor zowel makers als ondersteuners – zijn van belang in dit proces?

Iets Met Urban uitgave.jpeg

Iets met urban 

concept en ontwikkeling: Angela Verdurmen auteurs: Miriam Geerdes-Gazzah, Simon Mamahit, Cees de Beer en Angela Verdurmen

bekijk hier online

#Jongerencultuur

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief