MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Effectmeting

Hoe doe je dat, het effect meten van culturele activiteiten, en waarom is het zo belangrijk? Financiers vragen graag naar cijfers, naar het aantal deelnemers en de opbrengsten, maar steeds vaker vragen ze ook: wat heb je met je activiteiten bereikt? En dat is soms helemaal niet zo makkelijk in cijfers uit te drukken. In deze workshop word je in 2 bijeenkomsten van 2 uur bekend gemaakt met de methode en krijg je een aantal hulpmiddelen aangereikt. Vervolgens voer je zelf een meting uit die wordt besproken op een afsluitende bijeenkomst (ook 2 uur).”

Inhoud van de workshops

In de workshops zal de kern van effectmeting worden behandeld aan de hand van de volgende onderwerpen: 1. Kies welke effecten je wilt bereiken bij personen en in de gemeenschap 2. Bepaal met welke activiteiten dit mogelijk is 3. Meet of je activiteiten de gewenste effecten hebben

Wat levert het op?

De eerste reactie bij het beantwoorden van die vraag is meestal een betoog over de waarde van een bepaalde activiteit. Een redenering die neerkomt op ‘kunst en cultuur zijn goed voor lichaam en geest’. Voor beleidsmakers en financiers is dat antwoord vaak niet voldoende. Om te weten wat het effect is van je activiteiten, zul je een vorm van meten moeten vinden. Meten vormt de brug tussen beleidsdoelen en de uitkomsten van culturele activiteiten. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je als beleidsmaker of financier om met doeltreffende effectmeting?

In één oogopslag

Heb je belangstelling voor deze training, stuur dan een mail naar Jolanda Kosman

#Training & opleiding#Onderbouwing & monitoring

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief