MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Meedoen is de Kunst netwerk Rivierenland

Tijdens deze bijeenkomsten kun je projectideeën pitchen en koppelen we ondersteuning en begeleiding aan vragen en projectideeën. Ook is het een moment om uit te wisselen en te netwerken. We verbinden wat er landelijk en provinciaal gebeurt aan wat er lokaal leeft en nodig is. Op 22 mei (Arnhem) 5 juni(Zutphen) 6 juni (Ulft) en 12 juni (Geldermalsen) komen we bij elkaar en bouwen we aan het Netwerk Meedoen is de Kunst. Organisaties, makers, verenigingen, stichtingen en instellingen die in een regio samen willen werken en elkaar 2x per jaar willen ontmoeten om inspiratie op te doen, van elkaar en van lokale ontwikkelingen te leren en samen plannen te smeden zijn van harte welkom. Wat kun je allemaal verwachten?

cultuur-oost-meedoen-is-de-kunst-lach.jpg

Innovatiebudget Meedoen is de Kunst

We tonen een van de inspirerende projecten die een crowdfundingscampagne opzet vanuit het innovatiebudget Meedoen is de Kunst. Daarnaast geven de adviseurs van de fondsen en van Cultuur Oost tijdens speeddates informatie aan nieuwe initiatieven (40% matchfunding tot een bijdrage van 10.000 euro) en is er begeleiding beschikbaar.

 

Makersregeling Cultuurfonds Gelderland

Makers en groepen die een aanvraag willen doen bij de Makersregeling Cultuurfonds Gelderland (tot 5000 euro) kunnen tijdens de speeddate sessies hun verhaal aanscherpen met adviseurs van Cultuur Oost of het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarnaast tonen we enkele voorbeeld-pitches in het plenaire gedeelte van het programma (zoals bijvoorbeeld: Verhaal van Gelderland Festival). 

Tijdens Meedoen is de Kunst bieden we de mogelijkheid aan potentiële aanvragers bij Prins Bernhard Cultuurfonds om een video-pitch op te nemen waarmee je direct officieel een aanvraag bij de makersregeling kunt indienen.

De aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en spreiding over de provincie. Je hoort binnen een week of je aanvraag(pitch) wordt gehonoreerd, wordt afgewezen of dat je op de reservelijst komt (binnen 3 weken hoor je alsnog een ja/nee).

Scholingsaanbod Meedoen is de Kunst  

Presentatie scholingstrajecten Nieuwe vrijwilligers in 3 stappen, Een bloeiende vereniging in 10 jaar en Deel je dak voor verenigingen, groepen en makers. Ondersteuners op het gebied van erfgoed, amateurkunst en makers kunnen intekenen op de scholingsmogelijkheden van Cultuur Oost i.s.m. Rijnbrink Musidesk, Spectrum en Erfgoed Gelderland.

Open Space 

In de Open Space ontmoet je collega’s, adviseurs van Cultuur Oost en de fondsen, vertegenwoordigers van culturele instellingen en partnerorganisaties. In een informele setting kun je vragen stellen, informatie ophalen en je lokale netwerk versterken.  

Aanmelden voor een van de bijeenkomsten

Het netwerk Meedoen is de Kunst komt 2x per jaar bij elkaar. Wil je hier deel van blijven uitmaken? Je kunt je aanmelden via Thomas van der Ham of Arend Nijhuis.

#Amateurkunst#Rivierenland
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief