MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Gelderse CMK-dag 2023

In ons werk hebben we voortdurend te maken met veranderingen. Als je weet hoe veranderen werkt, kun je nog succesvoller zijn in het realiseren van je projecten. Daarom staat de Gelderse CMK-dag dit jaar in het teken van veranderen.

Tijdens de keynote Veranderen. Hoe moeilijk kan het zijn?!  leer je welke 5 knoppen van verandering er zijn en hoe je die kunt aanzetten. Je wordt verleid om dingen anders te zien en te doen.

Ook tijdens de 5 deelsessies is veranderen de rode draad. Er zijn thema’s op het gebied van cultuureducatie die vragen om een nieuwe manier van organiseren en (samen)werken, maar ook deelsessies waarbij je heel praktisch met het thema verandering aan de slag gaat. Tijdens de CMK-dag kun je je aanmelden voor één van deze sessies.

Kom nieuwe kennis opdoen, laat je inspireren, ontmoet CMK-collega’s en wissel ervaringen uit. Je bent van harte welkom!

Voor wie? 

De Gelderse CMK-dag is voor iedereen die werkt aan cultuureducatie in Gelderland: cultuurcoaches van cultuurpunten, icc’ers, leerkrachten, schoolleiders en besturen in het primair (speciaal) onderwijs, kunstvakdocenten in het (speciaal) primair en voortgezet onderwijs, ambtenaren cultuur en ambtenaren sociaal domein.

CMK-dag in Watermuseum.jpg

Nederlands Watermuseum

Locatie

De CMK-dag vindt dit jaar plaats op een educatieve locatie met een thema dat altijd in beweging is: het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Het museum is gelegen aan de rand van Sonsbeekpark en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Na aanmelding rekenen we op je komst. Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn, stuur dan een afmeldingsmail naar Judith Laseur.

Teaser keynote Veranderen. Hoe moeilijk kan het zijn?!  door Bianca van Leeuwen

Programma

14.00 - 14.25 uur Inloop  14.30 - 15.00 uur Voorstelling Theater Sonnevanck   15.00 - 15.20 uur Opening door dagvoorzitter Kevin van den Berg: interviews met o.a. Daniel van Klaveren, artistiek directeur Theater Sonnevanck en Francien Simons, programmamanager CMK. 

15.20 - 16.20 uur Keynote door organisatieadviseur Bianca van Leeuwen   16.20 - 17.30 uur Korte pauze en Deelsessies  17.40 - 17.55 uur Optreden door Qinn & Amy, winnaars Theater voorronde Kunstbende Gelderland   17.55 - 18.15 uur Wrap-up met belangrijkste conclusies per deelsessie  18.15 - 19.30 uur Borrel met soep & broodje 

Deelsessies

Verandering in beweging zetten Kun je niet dansen? Doe dan mee. Dans is een discipline waarvan veel mensen zeggen: dat kan ik niet! Reden om er niet aan te beginnen? Maar wat als je in een uur tijd kunt ervaren hoe het is om door je weerstand heen te dansen en erachter te komen dat je het wel kunt? In deze deelsessie onderzoeken we middels dans welke krachten er allemaal spelen tijdens een veranderingsproces. Sterker nog, we gaan het zelf ervaren. Wil je in een uur tijd je kijk op dans veranderen? Dan is deze deelsessie iets voor jou! Deze deelsessie wordt gegeven door Petra Beers. Petra is kunstvakdocent dans in het basisonderwijs en geeft les op diverse pabo’s en conservatoria. Ze heeft ervaring als cultuurcoach en is medeauteur van het handboek dans in het basisonderwijs.

Een doorgaande leerlijn van po naar vo Utopie of binnen handbereik? Eén van de grote veranderingen in het leven van een kind is de overgang van po naar vo. Hoe zorg je ervoor dat de opgedane kennis en ervaring op het gebied van cultuureducatie een goed vervolg krijgt? En wat vraagt dat van die doorgaande leerlijn cultuureducatie op de basisschool? We noemen het zo makkelijk, maar de praktijk is weerbarstig. In deze deelsessie gaan we aan de hand van voorbeelden ontdekken wat er nodig is voor een (lokaal toepasselijke) doorlopende leerlijn richting het vo. Deze deelsessie wordt verzorgd door Monique Fischer. Monique geeft onder meer trainingen en workshops in het onderwijs in het voeren van reflectiegesprekken met kinderen.

Gelijke kansen door cultuuronderwijs Binnen en buiten school Elk kind heeft recht op cultuuronderwijs met kwaliteit. Maar is dit ook haalbaar en hoe geven we dit vorm & invulling? En andersom; hoe werk je met cultuuronderwijs, zowel binnen als buiten school, aan kansengelijkheid?   Tijdens deze deelsessie komen trends op het gebied van kansengelijkheid en sterke voorbeelden uit de praktijk aan bod. We gaan hierover in gesprek met Delano Mac Andrew (adviseur bij Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs in Amsterdam) en Lidwin van Grunsven (projectleider Kansrijk opgroeien door cultuureducatie bij Rozet in Arnhem). Rozet maakte een filmpje over hun project, bekijk het hier

Verandering in Beeld Ervaar wat verandering met jou en de groep doet  Verandering is de enige constante. In je werk, privé en in de wereld om ons heen. Hoe beweeg jij door deze veranderingen heen? En hoe doet een ander dat? Tijdens deze deelsessie werk je in een groep aan een beeldende opdracht en ervaar je wat verandering met je doet en wat de invloed is op de groep. De sessie sluit af met een korte reflectie waarbij we mogelijk ook de verbinding leggen naar theorie. Manja Eland en Linda Rosink van Stichting Kopa geven deze deelsessie. Kopa organiseert projecten waarbij creativiteit en kunst een drijfveer zijn voor ontwikkeling en verandering en ondersteunt o.a. basisscholen bij het ontwikkelen en verwezenlijken van procesgericht cultuuronderwijs. 'Veranderen?!? Ooh zo!' Aan de slag met een verandertool De theorie uit de keynote Veranderen. Hoe moeilijk kan het zijn? ga je in deze deelsessie vertalen naar je eigen praktijk. Je krijgt inzicht in de gedragstransitie die bij je eigen project van belang is en je maakt kennis met en doet ervaring op met een verandertool. Deze tool kun je gelijk in de praktijk gebruiken. Er is ook kort de gelegenheid om eigen veranderdilemma’s te bespreken. Deze deelsessie wordt gegeven door Bianca van Leeuwen, de keynote speaker van de Gelderse CMK-dag. Bianca is organisatieadviseur, opleider, psycholoog en auteur. Ze schreef samen met Maaike Thiecke het boek Systemisch TransitieManagement. Tijdens de CMK-dag kun je je aanmelden voor één van deze sessies.

#Cultuureducatie#CMK

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief