MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Werkconferentie De kunst van ontmoeten

Op zoek naar sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid

Eenzaamheid is een probleem dat altijd heeft bestaan. Het is van alle leeftijden en komt voor in alle lagen van de bevolking. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders voelt zich matig eenzaam. We weten dat eenzaamheid veel impact kan hebben op het leven van inwoners en de kwaliteit ervan. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

Delen en doen in De kunst van ontmoeten!

Op 4 oktober 2023 organiseert de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met HAN University of Applied Sciences en Cultuur Oost de werkconferentie De kunst van ontmoeten. Vanuit verschillende perspectieven gaan we samen aan de slag met het thema eenzaamheid. Wat doe je als gemeente om inwoners die te maken hebben met eenzaamheid te ondersteunen en participatie te stimuleren? Hoe bereik en betrek je als vrijwilligersorganisatie eenzame mensen voor wie je wat wilt betekenen? En wat kan kunst betekenen in het verminderen van eenzaamheid?

We maken inzichtelijk wat er allemaal al is in Gelderland en delen good practices. In werkateliers zetten we deze kennis in om te komen tot nieuwe sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid. Ben je een denker, doener/maker of beslisser in het maatschappelijk of cultureel werkveld? Doe dan mee in De kunst van ontmoeten.

aanmelden

Programma

08.45 uur     Inloop (registreren en pak een kopje koffie of thee) 09.15 uur      Welkom en start programma 09.30 uur     Pitch 09.50 uur     Werkateliers 11.05 uur      Terug plenaire ruimte 11.15 uur       Presentatie uit de werkateliers groepen 11.35 uur      Plenaire terugkoppeling 12.00 uur     Afsluiting en afspraken

#diversiteit & inclusie
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief