MENU
Menu
Sluiten

Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem

[email protected]

026 3519029

Meedoen is de Kunst netwerkbijeenkomst

Op maandag 27 november organiseren het Cultuurfonds en Cultuur Oost samen met een aantal partners de netwerkbijeenkomst Meedoen is de Kunst. Ben je een maker of actief bij een amateurkunstvereniging of culturele instelling en wil je graag je netwerk uitbreiden en/of meer weten over de diverse regelingen die er voor cultuur zijn? Dan ben je van harte welkom!

De avond begint met een buffet, waarna het programma plenair van start gaat. We blikken terug én vooruit op de makersregeling, een maker vertelt over een project dat tot stand is gekomen met de makersregeling en je ontmoet de samenwerkingspartners van Meedoen is de kunst. Verder zijn er twee werksessies: Cultuur Academy geeft voorproefje van de training Weet wat je waard bent en voordekunst neemt je mee in de wereld van de crowdfunding. Via het inschrijfformulier kun je je aanmelden voor één van de werksessies. Ook kun je uitgebreid netwerken met andere makers, culturele organisaties en fondsen op de Cultuurmarkt.

Cultuurmarkt:

Cultuur Academy   Cultuur Academy biedt workshops, trainingen en advies op maat voor cultuurprofessionals in de regio Arnhem -Nijmegen. Hiernaast beheert Cultuur Academy drie fondsen en heeft een uitgebreide kennisbank.

Het Cultuurfonds Gelderland  Het Cultuurfonds Gelderland biedt financiële ondersteuning aan verenigingen en stichtingen voor bijzondere projecten en aankopen. Dit doet het fonds voor cultuur én natuur. En ze hebben een Gelderse Makersregeling, speciaal voor individuele of samenwerkende (startende) makers. 

Fonds voor Cultuurparticipatie  Als rijkscultuurfonds stimuleert het Fonds voor Cultuurparticipatie het meedoen aan cultuur. Door in te zetten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs maken zij cultuur toegankelijker voor iedereen.  

Kunstbende  Kunstbende is dé creatieve community voor jonge makers tussen de 13 en 19 jaar. Met online tutorials, live workshops en een wedstrijdtraject helpt Kunstbende jonge makers groeien en volledig eruit halen wie erin zit.  

Poppunt Gelderland  Van dj tot songwriter en van band tot hiphopact, Poppunt Gelderland helpt Gelderse popmuzikanten van A naar B. Wil jij meer spelen, opnames maken, andere muzikanten ontmoeten, je muziek delen of zoek je tips voor de volgende stap? Zoek hen op! 

Voordekunst  Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Het platform geeft advies, begeleidt campagnes en helpt zo culturele projecten te realiseren. 

VSB Fonds  Het VSBfonds is een private impact fonds dat zich op Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij projecten richt. Je kunt een donatie aanvragen bij het VSBfonds voor het realiseren van jouw plan. Je kunt je plan en ideeën voorleggen voordat je een aanvraag indient. Wil je meer informatie, bijvoorbeeld over de amateurkunstimpuls, kom dan langs! 

De netwerkbijeenkomst is volgeboekt. Je kunt je niet meer aanmelden.

Programma

17.30 uur Inloop met eten 18.15 uur Plenaire start:

  • introductie
  • presentatie van maker uit de Gelderse makersregeling
  • terugblik Gelderse makersregeling 2023 + bekendmaking makersregeling 2024
  • ontmoet de partners van Meedoen is de Kunst

19.00 uur Werksessie 1 Weet wat je waard bent door Cultuur Academy (30 minuten)

Welk (uur)tarief kan jij vragen aan je opdrachtgevers? Moet je altijd hetzelfde (uur)tarief bepalen? Hoe kan je je uren aan werk het beste bijhouden? In deze werksessie van de Cultuur Academy leer je handige tips en feiten die gaan over geld, uurtarieven, kortingen en hoe verschillende opdrachten en inkomsten zich tot elkaar verhouden.

19.00 uur Werksessie 2 Crowdfunding door voordekunst (30 minuten)

Wat is crowdfunding precies? Waar begin je? Hoe past deze financieringsvorm bij jou of binnen jouw organisatie? En hoe kan crowdfundingsplatform Voordekunst helpen? In deze werksessie van Voordekunst leer jij meer over de waarde van crowdfunding, hoe je begint en hoe je een goede campagne opzet, zodat het doelbedrag bereikt wordt!

19.00 uur Netwerk Cultuurmarkt met cultuurorganisaties en fondsen.

20.30 uur Einde netwerkbijeenkomst

#Amateurkunst#cultuurbeoefening
Dit project is een samenwerking met
Dit project is een samenwerking met

Wil je nieuws en updates in je inbox?

Inschrijven voor nieuwsbrief